İdman yemekten sonra mı önce mi yapılmalı?

Katılım
15 Aralık 2020
Mesajlar
3.636
Makaleler
1
Çözümler
24
Merhabalar, bu aralar fitness ile uğraşıyorum. Kendi çapımda öğrendiğim bilgiler ile ve bir kaç video ile evde çalışmaya başladım. Yakın zamanda ise salona gitmeyi düşünüyorum. Aklımda tek bir soru kaldı, idman yemekten sonra mı yemekten önce mi yapılmalı? Şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba, bu aralar fitness ile uğraşıyorum. Kendi çapımda öğrendiğim bilgiler ile ve birkaç video ile evde çalışmaya başladım. Yakın zamanda ise salona gitmeyi düşünüyorum. Aklımda tek bir soru kaldı, idman yemekten sonra mı yemekten önce mi yapılmalı? Şimdiden teşekkürler.

Yemekten 1.5-2 saat önce öğününü yapmanı öneririm sindirim tam gerçekleşmediği zaman pump etkisi gerçekten azalıyor. Eğer amacın kilo vermekse antrenmandan sonra tok tutacak kalorisi az şeyler tüketebilirsin.
 
Uzun süredir vücut geliştirme ile uğraşıyorum kesinlikle böyledir veya öyledir diyemem ama boş mide ile yapılan antreman çok daha rahat ona eminim. Az önce iftar sonrası idman attım, çok da bir şey yemedim ve 1.5 saat bekledim ama yok yani hissediyorum antreman yaparken. Bu kişinin yediği ne kadar hızlı sindirdiği ve yaptığı antremanın ağırlığına göre değişen bir durum. Benim nacizane tavsiyem uykunu iyi almak yemekten daha önemli ve antreman yaparken yeni başladıysan 1 gün full body 2 gün ara şeklinde her bölgene 3 set 1 hareket şeklinde çalış, bunu 3 hafta yaptıktan sonra, Sırt-Biceps, Omuz-Triceps, Göğüs, Bacak-eksik bölge, Serbest antreman( eksik bögle ve kardiyo) şeklinde çalışırsan çok iyi bir program olur. Hareketleri komplike haraketlerden seçme basit ve kasına şiddet uyguladığından emin olduğun haraketlerden seç, tekrar sayını sayma sadece ilk set ısın ikinci set kası yoracak kadar yap bırak, son 2 set için tükenişe git yapabildiğin kadar yap ve bırak. Küçuk kas grupları için 12-15, büyük kas grupları için 6-10 tekrar arası iyidir. Beslenme ve Supplement konusunda Creatin dışında bir şey almanı asla önermem. Creatin de su alımını ve gücünü direkt etkiler. Kafein için de kahve alsan mis gibi. Hedef kilonun 1.5-2 katı protein alman gayet yeterlidir. Yeşillik ve Karbonhidratı sakın boşlama. Kuruyemiş de günde 5-7 tane yiyerek doymamış yağ ihtiyacını alabilirsin. Şekeri meyveden fruktoz alarak al. Haftada kesin 1 off day yap ve mental olarak istediğini yiyerek kendini resetle. Diyceklerim bu kadar sorun olursa sorabilirsin.
 
Boy 1.70 kilom 65 civarı. Vücudum hafif yağlı. Amacım az kilo almak. Sizce ne yapmalıyım?

Önce güzel bir şekilde kalori hesabı yap ve günlük alman gereken makroları hesapla. Temiz bir şekilde kütle kazanmak istiyorsan hesapladığın kalorinin üstünde kalori alman gerekiyor (örneğin: Günlük alman gereken kalori 2000 ise bundan 500-600 kalori fazlasını almalısın) bunu da karbonhidrat ve protein ağırlıklı yapmalısın yani yağ alımını biraz sınırlandırıcaksın ve kaliteli yağ tüketmelisin.
 

Geri
Yukarı