Konteynır kentte vericiden gelen internet, masaüstü PC de nasıl kullanılır?

HEİSENBERG72

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle Hatay'da evi yıkılmış bir depremzede olarak konteynırda kalmaktayım, konteynır sahasında internet vericisi mevcut yaşadığım konteynırda zar zor çekiyor emanet bir laptopla denediğimde çekişte bir sıkıntı yok. Elimde depremden hemen önce toplamış olduğum masaüstü bilgisayar mevcut ancak masaüstü PC olduğu için internete bağlanamıyorum İskenderun teknik üniversitesinde Online eğitimle okuyorum bir yakınımdan geçici süreliğine istediğim laptopla şimdilik işimi görüyorum. Bir önce ki açtığım konuda laptop tavsiyesi istemiştim fakat bütçem yeterli gelmediği için alamadım. Elimde ki mevcut masaüstü bilgisayarın anakartını Wi-Fi özelliği olan bir anakartla değiştirirsem laptopta ki gibi çekiş kuvvetlenir mi? Ya da başka ne yapabilirim? (Not: Wi-Fi adaptörü aldım fakat yine çekiş sağlamadı.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Wifi desteklemeyen anakartlar için adaptörünü almak en sağlıklısı aslında. Ne tür bir sorun yaşıyorsun? İnternet çekmemesinin nedeninden emin misin?
 
Wi-Fi desteklemeyen anakartlar için adaptörünü almak en sağlıklısı aslında. Ne tür bir sorun yaşıyorsun? İnternet çekmemesinin nedeninden emin misin?

Bilgisayarcıdan adaptör alıp denedim çekiş olmadı götürdüm daha iyisiyle değiştirdi o da çekiş sağlamadı onu da iade ettim.
 
Olmuyor maalesef denedim onu bağlantı kopuyor telefonda ki bağlantı çok zayıf olduğu için.
Hocam o zaman şöyle anteni güçlü adaptörler iş görebilir. 10 sene önce TP link'in böyle antenli bir modelini kullanmak zorunda kalmıştım ilk taşındığımızda, caddenin karşısındaki tanıdık komşuzdan internete erişebilmek için.


Bilgisayarcıdan adaptör alıp denedim çekiş olmadı götürdüm daha iyisiyle değiştirdi o da çekiş sağlamadı onu da iade ettim.
Hocam mesafe çok uzak demek ki. Veya arada çok fazla engel var.
 
Laptop’un çektiği interneti masaüstünün wifi adaptörü ile çekmemesi çok garip geldi. PC’de bir sıkıntı olmasın?
 

Geri
Yukarı