Rehber Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları

Üstteki attığım EQ ayarı FPS oyunlarında muazzam bir etki yaratıyor. Bizzat kullanıyorum. Oyun içinden sesleri %70'in üzerinde kullanarak en stabil deneyimi yaşarsınız.
Müzik dinlemek için de güzel bir EQ ayarı atabilir misiniz? Ses kalitesini arttıran. Razer kullanmıyorum ama EQ ayarı paylaşırsanız uygulayabilirim.
 
Hocam teşekkür ederim uzun uzun açıklama için akşam bir dediğiniz ayarları deneyeceğim. 7.1 olayını ilk defa deneyimliyorum. Kulaklığı da alalı 2-3 ay oluyor çok aman aman bir fark olmuyor ama müzik, film konusunda beğendiğim şahsen. Dolby Atmos ile müzikler daha güzel geliyor mesela THX açıkken bir de Dolby Atmos açık olunca daha güzel geldi bana.

Bir de CS2 için şu ayarları kullanıyordum ve aşırı net geliyordu aslında. Bazen tam yeri kestiremesem de uzaktaki seslerin çoğunu alıyordum.
Eki Görüntüle 2157907

Akşam dediğiniz ayarlarla bir CS2 deneyeceğim. Sonucu sizi etiketleyip tekrar yazarım.

Tam yeri kestirememe durumu yaşıyorsanız rakip tam nereden çıktığı hareket ettiği gibi yerlerden, istenilen sesi tam elde edememiş olabilirsiniz bir şeyler eksik olabilir yine.
 
İşe yaramasına sevindim 🙂 tam kesin diyemiyorum ama 2 ayrımlı jack varsa kulaklığa takıp hem kulaklık hem de mikrofondan ses elde edilebilir düşüncesindeyim. Var mı 2 ayrımlı jack.



Yazılımı ses karıştırıcısından seçmeden kullanılabiliyorsa o şekilde kullanabilirsiniz hem ihtiyacınız olan şeyleride ayarlamış olursunuz benim bahsettiğim yazılımın kulaklığa olan ses performansını etkilememesi, benimkinde mesela ses kartsız yazılım açılmıyor, ses kartlı takarsamda temiz olan ses boğuluyor.
İki ayrımlı jack yok maalesef. Şuan için yazılımla devam hocam. Mikrofon çok lazım oluyor. Arkadaşın verdiği ayarlarla THX kapatıp akşam deneyeceğim. O zaman duruma göre bakarım. Teşekkürler.
 
İki ayrımlı jack yok maalesef. Şu an için yazılımla devam hocam. Mikrofon çok lazım oluyor. Arkadaşın verdiği ayarlarla THX kapatıp akşam deneyeceğim. O zaman duruma göre bakarım. Teşekkürler.

Bir şeyi sormayı unuttum yazdıklarımı uygularken THX'i kapatıp denemiş miydin.
 
Hocam sizi kırmayıp denedim. Ses bir tık kısık geliyor eski kulaklığımla aynı neredeyse; belki anakartımın ses kartı kötü olduğu için olabilir. Anakartım B550 Gaming Plus, ön tarafa takınca Windows mikrofonu da görmedi çalışmıyor.

Eski kulaklığım Gamenote H2016D idi. Ben daha yüksek ses alırım ve özelleştirme yaparım diye 2500 TL verdim. USB ses kartı olmadan kullanmak bana; kulaklığa boşa para vermişim gibi hissettiriyor.

Eki Görüntüle 2157896
Masaüstü kullanıyorsanız hiçbir zaman kulaklığı kasanın jak girişine takmayın. Her zaman anakartın üzerinde bulunan ses giriş/çıkışlarını kullanın çünkü kasanın üzerine koyulan modül çoğunlukla anakart üzerindeki modül kadar kaliteli olmaz. Anakartlara gelecek olursak üst segment anakartlar (bunlarda ALC1200 oluyor ve performansları kulaklık üzerindeki ses kartlarından genelde daha iyi oluyor) hariç ALC892 gibi giriş seviyesi bir ses çipi oluyor ve bunlar kulaklıktaki ses kartından genelde kötü performans veriyor.

@fasalisso dostumun yazdıkları arasında katıldığım tek şey kulaklıklarla birlikte gelen ses kartlarının üst segment ankartlar haricinde iyi performans vermesine rağmen kulaklığın tam performansta kullanılmasına engel olduğu gerçeğidir. Mesela Blackshark V2'de ses kartı mikrofonun kalitesini oldukça bozuyor. Kulaklığın kendisi ve mikrofonu çok iyi olmasına rağmen tam performans alamıyorsunuz. Zaten V2X'in mikrofonun daha çok beğenilmesinin nedeni ses kartı olmadan satıldığı için jak kablosu doğrudan bağlanıyor ve sesi bozmadan iletiyor olması. Mikrofonu farklı olduğundan ya da sabit olduğundan değil. Siz de ses kartına takmadan direkt jak ile PC'ye bağlayıp test edebilirsiniz mikrofonu. Bunun çözümü ise üst seviye bir anakart almak ki ben bunun yerine harici olarak kaliteli bir USB DAC almayı tavsiye ediyorum. Böylelikle her cihazda bunu kullanabilirsiniz. Mesela Creative'in üretmiş olduğu Sound BlasterX G6 ses kartı mükemmel ötesi bir DAC. 1ohm-600ohm arası yani piyasadaki neredeyse tüm kulaklıkları besleyebiliyor ve Xamp denen yani güçlendirilmiş amfisi ile 2 kanala ayrı ayrı güç vererek çok daha harika bir performans alabiliyorsunuz kulaklıklarınızdan. Bunun haricinde bir sürü özelliği daha mevcut ama onlara girersem bu yazı bitmez. Zaten elinizde özellikle 80ohm veya 250ohm olan stüdyo/referans kulaklıklarından biri mevcutsa bu kulaklığı harici ses kartı olmadan kullanabilmeniz çok zor çünkü yüksek empedans sebebiyle kulaklığı besleyemeyecek ve düşük ses/ses kalitesi alacaksınız. 32ohm olan bir kulaklıkta belki çok fark etmeyebilir ama yine de yüksek seviyesi için bile almak gerekiyor. @fasalisso dostum, elinde G6 varken neden kullanmıyorsun ve sesi bozuyor diyorsun onu anlamadım gitti? Elindeki cihazda sorun olabilir mi acaba?

Hocam teşekkür ederim uzun uzun açıklama için akşam bir dediğiniz ayarları deneyeceğim. 7.1 olayını ilk defa deneyimliyorum. Kulaklığı da alalı 2-3 ay oluyor çok aman aman bir fark olmuyor ama müzik, film konusunda beğendiğim şahsen. Dolby Atmos ile müzikler daha güzel geliyor mesela THX açıkken bir de Dolby Atmos açık olunca daha güzel geldi bana.

Bir de CS2 için şu ayarları kullanıyordum ve aşırı net geliyordu. Bazen tam yeri kestiremesem de uzaktaki seslerin çoğunu alıyordum.
Eki Görüntüle 2157907

Akşam dediğiniz ayarlarla bir CS2 deneyeceğim. Sonucu sizi etiketleyip tekrar yazarım.
Bende Sound Blaster X4 ses kartı mevcut. Bu ses kartında Scout Mod ve Battle Mod denen iki adet ses kasma teknolojisi mevcut ancak hiçbiri (Battle Mod fena değil, stereoya alternatif olarak kullanılabilir) CS2'de stereo modda aldığım performansı veremedi. Kulaklıkta en önemli olan şey EQ ayarıdır. Güzel bir EQ ayarı yaparsanız kulaklığın sesi çok farklı bir noktaya gelebilir. Ben Superlux HD681 kullanıyorum. Flat EQ'de sesi fena değil ama ben mesela bass seviyorum ve tizlere karşı hassasım. Benim kulaklığın zaten tizleri biraz parlıyor. Bu sebeple internetten bulduğum hazır EQ'de bassları biraz artırıp tizleri biraz kısıyorum ve ses tam kulağıma uygun bir hale geliyor. Blackshark V2 için de ben hazır EQ paylaşmıştım diye hatırlıyorum. Yine paylaşayım bir deneyin isterseniz. Bass veya tiz eksik/fazla gelirse frekans üzerinden değil bass ve tizi genel olarak ayarladığımız kısımdan değiştirmen gerekiyor yoksa bir frekansta yapacağın değişiklik diğer tüm frekansları etkileyip bozar.

Dolby Atmos'a gelecek olursak Dolby Atmos desteği olmayan bir oyun veya müzik dinlerseniz bunu kullanmanın pek bir anlamı yok. Ayrıca birden fazla VSS (Sanal Çevresel Ses) teknolojisini aynı anda kullanmanızı tavsiye etmiyorum çünkü ses iki kere işleneceğinden hem araya lag girer hem de ses kalitesi çok bozulur.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20240403_131848_Poweramp.png
    Screenshot_20240403_131848_Poweramp.png
    96,2 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Masaüstü kullanıyorsanız hiçbir zaman kulaklığı kasanın jak girişine takmayın. Her zaman anakartın üzerinde bulunan ses giriş/çıkışlarını kullanın çünkü kasanın üzerine koyulan modül çoğunlukla anakart üzerindeki modül kadar kaliteli olmaz. Anakartlara gelecek olursak üst segment anakartlar (bunlarda ALC1200 oluyor ve performansları kulaklık üzerindeki ses kartlarından genelde daha iyi oluyor) hariç ALC892 gibi giriş seviyesi bir ses çipi oluyor ve bunlar kulaklıktaki ses kartından genelde kötü performans veriyor.

@fasalisso dostumun yazdıkları arasında katıldığım tek şey kulaklıklarla birlikte gelen ses kartlarının üst segment ankartlar haricinde iyi performans vermesine rağmen kulaklığın tam performansta kullanılmasına engel olduğu gerçeğidir. Mesela BlackShark v2'de ses kartı mikrofonun kalitesini oldukça bozuyor. Kulaklığın kendisi ve mikrofonu çok iyi olmasına rağmen tam performans alamıyorsunuz. Zaten v2X'in mikrofonun daha çok beğenilmesinin nedeni ses kartı olmadan satıldığı için jak kablosu doğrudan bağlanıyor ve sesi bozmadan iletiyor olması. Mikrofonu farklı olduğundan ya da sabit olduğundan değil. Siz de ses kartına takmadan direkt jak ile PC'ye bağlayıp test edebilirsiniz mikrofonu. Bunun çözümü ise üst seviye bir anakart almak ki ben bunun yerine harici olarak kaliteli bir USB DAC almayı tavsiye ediyorum. Böylelikle her cihazda bunu kullanabilirsiniz. Mesela Creative'in üretmiş olduğu sound blasterx G6 ses kartı mükemmel ötesi bir DAC. 1OHM-600ohm arası yani piyasadaki neredeyse tüm kulaklıkları besleyebiliyor ve XAMP denen yani güçlendirilmiş amfisi ile 2 kanala ayrı ayrı güç vererek çok daha harika bir performans alabiliyorsunuz kulaklıklarınızdan. Bunun haricinde bir sürü özelliği daha mevcut ama onlara girersem bu yazı bitmez. Zaten elinizde özellikle 80ohm veya 250ohm olan stüdyo/referans kulaklıklarından biri mevcutsa bu kulaklığı harici ses kartı olmadan kullanabilmeniz çok zor çünkü yüksek empedans sebebiyle kulaklığı besleyemeyecek ve düşük ses/ses kalitesi alacaksınız. 32ohm olan bir kulaklıkta belki çok fark etmeyebilir ama yine de yüksek seviyesi için bile almak gerekiyor. @fasalisso dostum, elinde G6 varken neden kullanmıyorsun ve sesi bozuyor diyorsun onu anlamadım gitti? Elindeki cihazda sorun olabilir mi acaba?

Sesleri birbirlerine çok yakın G6 ile anakartın sadece çok dikkatli dinlediğimde anlamıştım, bir diğer sebebi de az bir şeyde olsa yanıldığım kısımlar oluyordu rakibi bir yerde duyabiliyorken başka yerde duyduğumda tam yerini kestiremiyordum bu da beni rakibe karşı riske sokuyordu vurulmama neden oluyordu, bir de açtığım konuda beni yanlış anlıyorlar hocam kulaklık ayarından anladığımından ve kalite EQ programından bahsetmiştim yani program tavsiyesi ama onlar EQ ayarı tavsiyesi olarak anlamışlar.

Masaüstü kullanıyorsanız hiçbir zaman kulaklığı kasanın jak girişine takmayın. Her zaman anakartın üzerinde bulunan ses giriş/çıkışlarını kullanın çünkü kasanın üzerine koyulan modül çoğunlukla anakart üzerindeki modül kadar kaliteli olmaz. Anakartlara gelecek olursak üst segment anakartlar (bunlarda ALC1200 oluyor ve performansları kulaklık üzerindeki ses kartlarından genelde daha iyi oluyor) hariç ALC892 gibi giriş seviyesi bir ses çipi oluyor ve bunlar kulaklıktaki ses kartından genelde kötü performans veriyor.

@fasalisso dostumun yazdıkları arasında katıldığım tek şey kulaklıklarla birlikte gelen ses kartlarının üst segment ankartlar haricinde iyi performans vermesine rağmen kulaklığın tam performansta kullanılmasına engel olduğu gerçeğidir. Mesela BlackShark v2'de ses kartı mikrofonun kalitesini oldukça bozuyor. Kulaklığın kendisi ve mikrofonu çok iyi olmasına rağmen tam performans alamıyorsunuz. Zaten v2X'in mikrofonun daha çok beğenilmesinin nedeni ses kartı olmadan satıldığı için jak kablosu doğrudan bağlanıyor ve sesi bozmadan iletiyor olması. Mikrofonu farklı olduğundan ya da sabit olduğundan değil. Siz de ses kartına takmadan direkt jak ile PC'ye bağlayıp test edebilirsiniz mikrofonu. Bunun çözümü ise üst seviye bir anakart almak ki ben bunun yerine harici olarak kaliteli bir USB DAC almayı tavsiye ediyorum. Böylelikle her cihazda bunu kullanabilirsiniz. Mesela Creative'in üretmiş olduğu sound blasterx G6 ses kartı mükemmel ötesi bir DAC. 1OHM-600ohm arası yani piyasadaki neredeyse tüm kulaklıkları besleyebiliyor ve XAMP denen yani güçlendirilmiş amfisi ile 2 kanala ayrı ayrı güç vererek çok daha harika bir performans alabiliyorsunuz kulaklıklarınızdan. Bunun haricinde bir sürü özelliği daha mevcut ama onlara girersem bu yazı bitmez. Zaten elinizde özellikle 80ohm veya 250ohm olan stüdyo/referans kulaklıklarından biri mevcutsa bu kulaklığı harici ses kartı olmadan kullanabilmeniz çok zor çünkü yüksek empedans sebebiyle kulaklığı besleyemeyecek ve düşük ses/ses kalitesi alacaksınız. 32ohm olan bir kulaklıkta belki çok fark etmeyebilir ama yine de yüksek seviyesi için bile almak gerekiyor. @fasalisso dostum, elinde G6 varken neden kullanmıyorsun ve sesi bozuyor diyorsun onu anlamadım gitti? Elindeki cihazda sorun olabilir mi acaba?

Bende Sound Blaster X4 ses kartı mevcut. Bu ses kartında scout mod ve Battle mod denen iki adet ses kasma teknolojisi mevcut ancak hiçbiri (Battle mod fena değil, stereoya alternatif olarak kullanılabilir) CS2'de stereo modda aldığım performansı veremedi. Kulaklıkta en önemli olan şey EQ ayarıdır. Güzel bir EQ ayarı yaparsanız kulaklığın sesi çok farklı bir noktaya gelebilir. Ben superlux HD681 kullanıyorum. Flat EQ'de sesi fena değil ama ben mesela bass seviyorum ve tizlere karşı hassasım. Benim kulaklığın zaten tizleri biraz parlıyor. Bu sebeple internetten bulduğum hazır EQ'de bassları biraz artırıp tizleri biraz kısıyorum ve ses tam kulağıma uygun bir hale geliyor. BlackShark V2 için de ben hazır EQ paylaşmıştım diye hatırlıyorum. Yine paylaşayım bir deneyin isterseniz. Bass veya tiz eksik/fazla gelirse frekans üzerinden değil bass ve tizi genel olarak ayarladığımız kısımdan değiştirmen gerekiyor yoksa bir frekansta yapacağın değişiklik diğer tüm frekansları etkileyip bozar.

Dolby Atmos'a gelecek olursak Dolby Atmos desteği olmayan bir oyun veya müzik dinlerseniz bunu kullanmanın pek bir anlamı yok. Ayrıca birden fazla vss (sanal çevresel ses) teknolojisini aynı anda kullanmanızı tavsiye etmiyorum çünkü ses iki kere işleneceğinden hem araya lag girer hem de ses kalitesi çok bozulur.

Dediğiniz scout modu denemiştim sesleri çok açıyordu ama rakip anlaşılmıyordu karışık veriyordu sesi.
 
Son düzenleme:
Sesleri birbirlerine çok yakın G6 ile anakartın sadece çok dikkatli dinlediğimde anlamıştım, bir diğer sebebi de az bir şeyde olsa yanıldığım kısımlar oluyordu rakibi bir yerde duyabiliyorken başka yerde duyduğumda tam yerini kestiremiyordum bu da beni rakibe karşı riske sokuyordu vurulmama neden oluyordu, bir de açtığım konuda beni yanlış anlıyorlar hocam kulaklık ayarından anladığımından ve kalite EQ programından bahsetmiştim yani program tavsiyesi ama onlar EQ ayarı tavsiyesi olarak anlamışlar.
Belki G6'da doğru ayar yapamamış olabilirsin. Bir kere anakarta takınca ses şiddeti çok düşük olur. Yüzde 90'lara kadar çıkarırsın ses seviyesini. X4'te ben 30 civarında kullanıyorum sesi.

Ses farkına gelecek olursak gaming headsetlerde öyle ahım şahım bir fark zaten olmaz çünkü aldığımız kulaklıklar zaten giriş seviyesi olarak geçiyor. Mesela Senheiser, Hifiman gibi markaların stüdyo kulaklıklarını alıp bir anakartında bir de G6'da denersen farkı görürsün. Hepsini geçtim G6'da bir kere SBX var ve bence gayet güzel bir 7.1 performansı var. G6 yerine güncel bir ses kartını alsaydın Super X-Fi teknolojisini de deneyimleyebilirdin. Ama genel olarak bakınca bizim kullandığımız kulaklıklara G6'nın gücü biraz gereksiz fazla. Mesela Beyerdynamics'in DT990 Pro'su olsa 250ohm'luk onla çok iyi bir ikili olurdu. Hakkını verirdi. Ama G Pro X için G6 biraz gereksiz güçlü olabilir.

Sesleri birbirlerine çok yakın G6 ile anakartın sadece çok dikkatli dinlediğimde anlamıştım, bir diğer sebebi de az bir şeyde olsa yanıldığım kısımlar oluyordu rakibi bir yerde duyabiliyorken başka yerde duyduğumda tam yerini kestiremiyordum bu da beni rakibe karşı riske sokuyordu vurulmama neden oluyordu, bir de açtığım konuda beni yanlış anlıyorlar hocam kulaklık ayarından anladığımından ve kalite EQ programından bahsetmiştim yani program tavsiyesi ama onlar EQ ayarı tavsiyesi olarak anlamışlar.



Dediğiniz scout modu denemiştim sesleri çok açıyordu ama rakip anlaşılmıyordu karışık veriyordu sesi.
Evet, çok uzaktaki sesleri bile yanımdaymış gibi artırıyordu. Bu sebeple kim uzakta kim yakında tam konum belirleyemiyordum. Battle mod oyle değil ama. Bunun tek sıkıntısı sesi biraz düşürüyor. Genel ses seviyesini biraz daha açmak gerekiyor.
 
Belki g6'da doğru ayar yapamamış olabilirsin. Bir kere anakarta takınca ses şiddeti çok düşük olur. Yüzde 90'lara kadar çıkarırsın ses seviyesini. X4'te ben 30 civarında kullanıyorum sesi.

Ses farkına gelecek olursak Gaming headsetlerde öyle ahım şahım bir fark zaten olmaz çünkü aldığımız kulaklıklar zaten giriş seviyesi olarak geçiyor. Mesela Senheiser, hifiman gibi markaların stüdyo kulaklıklarını alıp bir anakartında bir de g6'da denersen farkı görürsün. Hepsini geçtim g6'da bir kere sbx var ve bence gayet güzel bir 7.1 performansı var. G6 yerine güncel bir ses kartını alsaydın super X-Fi teknolojisini de deneyimleyebilirdin. Ama genel olarak bakınca bizim kullandığımız kulaklıklara g6'nın gücü biraz gereksiz fazla. Mesela beyerdynamics'in DT990 Pro'su olsa 250Ohm'luk onunla çok iyi bir ikili olurdu. Hakkını verirdi. Ama G PRO X için G6 biraz gereksiz güçlü olabilir.

Evet, çok uzaktaki sesleri bile yanımdaymış gibi artırıyordu. Bu sebeple kim uzakta kim yakında tam konum belirleyemiyordum. Battle mod oyle değil ama. Bunun tek sıkıntısı sesi biraz düşürüyor. Genel ses seviyesini biraz daha açmak gerekiyor.

Eve geçince dediklerinizi deneyeceğim hocam şu anki seste iyi ama merak ettim onu da denerim. Zaten Sennheiser kulaklık alacaktım ama bütçe biriktiriyom Sennheiser IE 200 düşünüyorum kötü diyenler var halbuki baktığım özelliklere göre iyi gibi Sennheiser dünyaca ünlü en kötü kulaklığı bile iyidir bana göre ama hiçbir kulaklığını kullanmadım :) evet kasa arkası ses seviyesini düşürüyor önde sesleri daha yüksek ve temiz ses elde ettiğim için tercih ediyordum.

Belki g6'da doğru ayar yapamamış olabilirsin. Bir kere anakarta takınca ses şiddeti çok düşük olur. Yüzde 90'lara kadar çıkarırsın ses seviyesini. X4'te ben 30 civarında kullanıyorum sesi.

Ses farkına gelecek olursak Gaming headsetlerde öyle ahım şahım bir fark zaten olmaz çünkü aldığımız kulaklıklar zaten giriş seviyesi olarak geçiyor. Mesela Senheiser, hifiman gibi markaların stüdyo kulaklıklarını alıp bir anakartında bir de g6'da denersen farkı görürsün. Hepsini geçtim g6'da bir kere sbx var ve bence gayet güzel bir 7.1 performansı var. G6 yerine güncel bir ses kartını alsaydın super X-Fi teknolojisini de deneyimleyebilirdin. Ama genel olarak bakınca bizim kullandığımız kulaklıklara g6'nın gücü biraz gereksiz fazla. Mesela beyerdynamics'in DT990 Pro'su olsa 250Ohm'luk onunla çok iyi bir ikili olurdu. Hakkını verirdi. Ama G PRO X için G6 biraz gereksiz güçlü olabilir.

Evet, çok uzaktaki sesleri bile yanımdaymış gibi artırıyordu. Bu sebeple kim uzakta kim yakında tam konum belirleyemiyordum. Battle mod oyle değil ama. Bunun tek sıkıntısı sesi biraz düşürüyor. Genel ses seviyesini biraz daha açmak gerekiyor.

Hocam aklıma geldi Sennheiser IE 200 elimde yok ama qinera gimlet stüdyo kulaklığı var onunla test etsem olur mu bir de yapmam gereken ayarları yazarsınız.
 
Son düzenleme:
Bunu bekliyordum. Tam sevinmiştim beta sürümüne Blackshark v2 desteği geldiği için fakat kulaklık da hiç bir ayar olmuyor beta yazılımı üzerinden kulaklık ayarı yapılmıyor iki defa sil yükle yaptım. THX çalışmıyor. Daha doğrusu hiç bir ayar çalışmıyor kulaklık üzerinde. Beta sürümü diye mi öyle acaba? Bir hevesle Synapse 3 silip geçmiştim halbuki..

Eki Görüntüle 2157854
Şuan düzelttin diye umuyorum beta ile alakası yok normal yazılımı ile hiç çalışmıyordu 1 hafta oldu. Razer müşteri hizmetleri halen yazılımcımız araştırıyor dediler. En son oyunlarda masaüstüne atmaya başladı razer tamamen kaldırıp düzelttim. Betaya geçeyim dedim çözüm bulana kadar güncelle gelmiş her şey çalışıyor. THX vesaire çalışıyor tüm ayarlar. Ben Stereoda kullanıyorum her zaman.
 
@Machvins DC'de ekranı paylaşırken "pat pat" sesleri düzelmemiş. THX sorunu benimde problemleydi sizin sorun yaşadığınız sürümde benim sorunumu düzeltmişlerdi.
 

Geri
Yukarı