Microsoft Edge'in Windows ile kendi dayatmaları

Katılım
28 Ağustos 2020
Mesajlar
11.592
Makaleler
9
Çözümler
135
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gerçekten güzel bir tarayıcı kimse de bence kötü diyemez. Ne yalan söyleyeyim tarayıcılara ilgili birisi olarak gerçekten beğeniyorum. Ama yok yani tercih edemiyorum bir türlü arkadaşlar.

Siz de aşağıda kendi dertlerinizden bahsedin tarayıcı hakkında dilerseniz. Ben şundan bahsetmek istiyorum sizlere.
Tarayıcıları sıfırdan kullanmayı seven birisiyim. Biliyorsunuzdur ki Windows sisteminizde en ufak Microsoft hesabıyla bir yere giriş yaptığınızda birçok uygulamada Microsoft hesabınızla oturum açıyor. Xbox Game Pass için Xbox uygulamasında oturum açtım. Diğer uygulamalarda giriş yapma diye bir seçenek yok çok ilginç bir şekilde. Gitmiş eski Microsoft Edge oturumumla eşlemiş kendi kendine. Xbox'a giriş yaptıktan sonra Edge açtım. Hesabımla giriş yapmış ama eşlememişti. Eşitleme de kapalı yazıyordu. Mutlu oldum. Sonrasında yine bir sebepten açtım Edge'i. Ya her şeyi bir anda kurdu. Eski ayarlarıma kadar. Belki ben sıfırdan kullanmak istiyorum.

Hele ki Business tarafında çok fazla Microsoft veya başka platformların hesaplarıyla girmeniz gerekebiliyor. Bazılarında sıfırdan çalışmanız gerekiyor. Gitmiş eşitlemiş her şeyimi ana hesabımdan. Aşırı sinir oldum. Gittim Chrome kurdum tekrardan.

Gerçekten kullanmak istiyordum ama kendi oluşturdukları dayatmalar yüzünden kullanmak istemiyorum artık. Microsoft, Edge kullanılmasını çok istiyor hatta bilirsiniz ki Edge dışında bir tarayıcı kullanma konusunda da biraz zorluk çıkarıyor. Yusuf İpek'in videosundan kastettiğimi anlayabilirsiniz. Ama ben ona rağmen kullanmak istiyordum bunu da görünce vazgeçtim.

Siz Microsoft Edge hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz dayatmalar sayesinde yıllarca Chrome dışında tarayıcı kullanılmaz kafasından kurtuldum diyebilirim. Şimdi de hem Chrome'dan sonra iyi geldiği için hem de Microsoft'un bu politikaları yüzünden Edge'den kopamıyorum :D.
 
Edge, diğer tarayıcılara ders olarak gösterilmesi gereken bir tarayıcıdır. Microsoft bu tarayıcı konusunda çok geriden geldi fakat tokatladı geçti çoktan. İnsanlar alışkanlığından dolayı Chrome 'u kullanıyor yoksa Edge ile rakip değil.
Sadece split screen özelliği bile yeter. Benim her gün kullandığım, iş bilgisayarında özellikle dualar ettiğim bir özellik. Onun haricinde İngilizce bir yazı okuyorum, bir kelimeyi anlamadığımda sadece o kelimeyi direkt çevirebiliyorum, bütün sayfayı çevirmeme gerek kalmıyor. Ben chrome 'u kullanmayı bıraktığımda bu özellik Chrome'da daha yoktu. Tüm sayfayı Türkçe'ye çeviriyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı