Çözüldü Inaccessible boot device hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WinTime

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2019
Mesajlar
1.562
Çözümler
11
Yer
Afyon/Merkez
Bilgisarımı açarken bu hatayı alıyorum. Mavi ekren sürekli sonradan otomatik omarım devreye giriyor oda çare vermiyor. Bilgisayarım HP Pavilion 15-P202nt.

Aynı sorun yüzünden 1 hafta önce bilgisayarıma format attırmak zorunda kaldım. Şimdiye dek bütün oyunlarımı geri yüklemiştim tekrar kaybetmek istemiyorum + Babam bilgisyarı yeni yaptırdık nasıl hemen bozdun diğerek bilgisayarcıyada izin yok. Yaşım 15 bu arada bilenler yazabilir mi?
Not: Sıfırlama veya geri yüklemede çalışmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam sorunu çözdüm teşekkür ederim. Arkadaşlara tavsiyem bu hatayı alanlar mecbur format atması lazım. Öncelikle bir flashı boşaltın ve içine yukarıda verilen ISO'yu herhangi bir yerden indirin. Ben telefondan indirdim. Tabi bunu flasha atmak zordur. Flashınızın NTFS olması lazım. Bunu da bir bilgisayar yardımıyla CMD komutlarıyla yapabilirsiniz. Ben bilgisayarımı açamıyorum ki arkadaş diyene ise. Recovery'den CMD'yi açsın notepad yazsın o surücünün hangi sürücü olduğuna baksın örneğin benimki G: İdi. Neyse sonra CMD'ye dönsün notepad ı kapayıp X: Yazın X yerine sizin diskinizin numarısını yazın örnegin ben g: Yazıdım sonra X depolayıcısına geçince convert /fs: NTFS yazın. Ve oldu NTFS'ye çevrildi sonra dosyayı flasha atın bilgisayardan atabilirsiniz fakat telefondan uğraşanlar için
"Microsoft exFAT/NTFS for USB by Paragon Software" indirin ve flashı taktıktan sonra Mount deyin. Uygulamayı kapatmadan ve flashı çıkarmadan "Total Commander - file Manager" i indirip ISO'yu Total commander ile gönderin.
Göndermek için ISO'nun üstünde basılı tutuna göndere basın. Oradan çıkım yerden Total commander'ı seçin sonra da Total commanderin içinde "Microsoft exFAT/NTFS for USB by Paragon Software" yazan yere gönderin. Zaten gönderdiğiniz yerin simgesi bu exFAT/NTFS for USB uygulamasıyla aynıdır. İşlem bitince flasha gönderilmiştir ISO.
Sonra Rufus'la ISO dosyasını açıp flashı ön yüklenebilir hale getirin. Bilgisayardan yapanlar için kolay fakat telefonla uğraşanlarada Rufus lazım rufuslamak için internet kafeye gidip USB korumasız bir bilgisayar lazım. Flashtaki ISO mu rufusyacağım USB korumasız oturum açar mısınız derseniz anlayacaktır internet kafeci.
Ya da açmaz ise başka internet kafeye gidin onda anlarlar. Bundan sonrasınıda zaten Recep ve Ali abimiz anlatmış kurulumunuda buradan yapabilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konu Kilit teşekkürler!
Aynı sorunu bende yaşadım. BIOS güncelledim NVMe-SSD için sonra bu hata gelmeye başladı. Bütün portları denedim yok. En son AHCI modu IDE moduna aldım masaüstüne geldim çok şükür.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı