R5 5600 sistem nasıl?

Bütçe
30000
Ever sonuna kadar desteklemiyormuşsun gerçekten.

SATA SSD kullanan kaldı efendim evet sertifika markadır diye bir şey dediğimi de görmüyorum arkadaş OC yapmayı bilmediğini yazmış bir de. VRAM yeni nesil oyunlarda önemlidir zaten VRAM önemsiz de yazmadım ben lütfen doğru okuyun. 4060 Ti 16 GB VRAM kullanabilecek bir ekran kartı değil.

Bilmediğini yazmiş O.C yapmıyacağını söylememiş performans için yapacaktır ASUS'un hazır O.C sistemi zaten var bilmese bile tek tıkla yapabilir o anakart hiçbir şeyi desteklememekte.
 
Konuyu tamamen oku dostum benim bir arkadaş bunun aynısını yazmıştı ona ithafen yazdım?

Peki ya benim bunu senin yazdığına ithafen yazmadığımı nereden biliyorsun? Öyle olmasa ben senin bunu yazmış olduğunu vahiy yoluyla mı öğrendim. Sadece sistemin tartışıldığı yerleri okudum Yiğit isimli arkadaş yanlış bir bilgi vermişse de bu beni bağlayan birşey değil. Okumadığım kısımda konuştuğunuz konuların konu sahibinin yardım istediği şeyle uzaktan yakından alakası yok.
 
Bilmediğini yazmiş O.C yapmıyacağını söylememiş performans için yapacaktır ASUS'un hazır O.C sistemi zaten var bilmese bile tek tıkla yapabilir o anakart hiçbir şeyi desteklememekte.

Sırf OC yapmak için eski bir sokete geçmek de çok mantıklı zaten.

Saygı sınırını aşmayın deyip saygı sınırını aşan da ilk kez görüyorum.

Saygı sınırımı aştığımı nerede gördünüz? Arkadaş bana bilgisayar konusunda cahilsin dedi buna cevap vermese miydim? Cevap vermeme rağmen herhangi bir saygısızlık yapmadım.
 
Eski bir soket değil. Yeni soket için en az 36k bütçeye ihtiyacin olur böyle kullanmak mantıksız.

Dostum evet AM4 tarafına işlemciler çıkmaya devam ediyor ama Ryzen 5 5600 dışında alınacak pek bir işlemcisi yok AM4 tarafının X3D işlemcilere verilecek paraya AM5 sisteme geçilir ve en az 36k diye bir şey de söz konusu değil dediğim gibi biz 25k ve üstüne DDR5 sistem öneririz.

4060 Ti'nin 16 GB VRAM'i kullanacak güce sahip değil mi?

Evet değil. O kartın saf gücü çok yüksek değil eğer 12 GB olsaydı ve fiyatı da aynı doğrultuda düşük olsaydı o zaman size destek verebilirdim fakat 4060 Ti 16 GB üzerine çok az ekleyerek 4070 alınabiliyor bu yüzden zaten alınması mantıksız. Eğer orada 4070 olmasaydı önermezdik zaten.


Anakart değiştirilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı