Sökülen Bataryadaki Piller Nasıl Şarj Edilir?

Wisekiller97

Kilopat
Katılım
25 Ağustos 2014
Mesajlar
89
Çözümler
1
Yer
Turkey
Casper marka emektar dizüstümün bataryasının içini söktüm ve pillerini çıkardım. İçinden Li-ion CGR18650 D model 8 adet şarj edilebilir pil çıktı. Bu pilleri değerlendirmek istiyorum (şarjlı matkap vs.) ancak bu pilleri nasıl şarj edeceğim hakkında bir fikrim yok, bu pilleri nasıl şarj edilebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aliexpress'den powerbank kutusu alabilirsin, onlar da iş görür. Laptop adaptöründen güç alanlar haliyle daha hızlı şarj eder. Diğerleri ise çok daha ucuz ama geç şarj eder.
Şarj kısmı kolay, lityum piller eğer korumasız iseler ki sendekiler öyledir, koruyucu devre olmadan güvenli şekilde kullanamazsın. Onlar da aliexpress de mevcut.
Kapasitelerinin çok azı kalmışsa pillerin, bu tip girişimlere gerek de yok tabii.

Tek pilin kullanılacağı basit uygulamar için en ucuz şarj ve koruyucu devre:Smart Electronics 5V Micro USB 1A 18650 Lithium Battery Charging Board With Protection Charger Module for Arduino Diy Kit-in Integrated Circuits from Electronic Components & Supplies on Aliexpress.com | Alibaba Group

Telefonun şarj aletiyle (micro-USB) şarj edebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı