1 günde edebiyat yazılı sınavından 100 alınabilir mi?

Selamlar çok değerli Technopat üyeleri. Sizlere bir şey danışacağım. Yine yaptığım hata olan sınavları sona bırakıp Yusuf Yusuf tayfadan oldum. Yaza gireceğiz ve babam taktir alırsam ödül olarak bir şey alacak.

9.sınıfım ve edebiyat sınavı son güne bırakıp 100 alabilir miyim? Genelde konular zor değil ama bir danışayım dedim.

Sağlam çalışmayla kesin alırsın 2.dönem konuları zor değil.
 
Hocam maalesef hayır. Ezberlediklerimi unutmuyorum. Promodora tekniği yapıyorum. İlk önce kısaca konuyu kağıda döküyorum ve onları içinden söylüyorum. En önemlisi biyoloji gibi dersleri çok iyi bir şekilde kodluyorum. Unutmuyorum. 50 dakika promodora yapıyorum. Sonra bi 20 dk mola. Tekrar aynı şekil. LGS zamanı 5 gibi kalkardım banyo girip çıkardım. Kahvaltı yapardım ve derse otururdum. Tabi okul olunca maalesef öyle olmuyor. Okul yoktu gerçi.


Var. Biyoloji gibi dersleri kodluyorum. Doğayla buluşturuyorum. Örneğin ekzositoz, endositoz var. Ekzositoz ne demek hücre içindeki büyük moleküllerin hücre dışına atılmasını sağlayan taşıma şeklidir. Ben bunu arabanın ekzosu ile buluşturuyorum. Ekzo egzosdan geliyor aklıma. Diğer yöntemlerim kağıta aktarır şu hoca gibi tekrarlarım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NOT: Video çok etkilir daha 9'dan ilerideki sınıfların konularını ezberledim!
Kodlamayı unutmadığın sürece (ki unutmadığını belirtmişsin) en iyi ezber yöntemi aslında. Hatta ezberden çok öğrenme yöntemi. Bu şekilde iyi not alırsın aslında, yarın da var hem.
Arıyorum zaten ve dediğini anlamadım.
Yani ezberlemek istediğiniz şeyi deftere tekrar tekrar yazıyorsunuz. Sıralı bir şey olabilir, ve ya bir şeyin kavramı, karşılığı olabilir. Bende bayağı işe yarıyor, ama konu sahibinin yöntemi daha iyi. Ben de unutmayacak olsam kodlama ile ezber yaparım da unutuyorum ;/
 
Hocalarım tek sıkıntı matematik. Yapamıyorum ve hocaya yüksek not alacam diye söz verdim. Yani ayvayı yedik.
Matematik bende de tırt. Performansıyla, proje ödeviyle, ek ödevleriyle falan anca 60 ortalama ile geçiyorum. Tavsiyem yaz tatilinde matematiğe odaklanın. Diğer dersler pek ağır değil zaten, okul açılınca halledilir.
 

Geri
Yukarı