E6700 ve R7 240 Sistem Darboğaz Yapar Mı?

Hocam adam açık dünya oyunu atmış işlemci bu ekran kartına darboğaz yapar diyor bilip bilmeden. Her oyunda tekrarlamayacak bu. İşlemciye yüklenen oyunlarda elbette olacak bi miktar. Fakat ben X5460 kullanıcısı olarak bir kartın darboğaz yapıp yapmayacağına asla bir açık dünya oyunu ile karar vermem. İstersen sistemin anakart modelini vs yaz belki o bütçeyle daha iyi şeyler yapabiliriz sistemine.


iPhone cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.
Hocam açık dünya oyunlarıyla karar vermeyeceksek ne ile karar vereceğiz online oyunlarda bile darboğaz olabiliyor
 
Kardeşim benim online hangi oyunda darboğaz oluyor? Ben E5200 ile HD6850 kullandım zamanında Lol de oynadım Cs Go da. Bir sorun olmadı lakin ağır yüklü oyunlarda bu tarz sorunlar olur ama ahım şahım bir fps düşüşü yoksa fazla takmaya da gerek olduğunu düşünmüyorum. Al ekran kartını kullan bi müddet ilerde işlemcini yükseltirsin olur biter. Şimdi gidip Gt710 alsan ilerde sistem yükseltirken bidaha para vereceksin ekran kartına. Al R7 240 oyna istediğin oyunu. İlerde sistem geliştirmesi yaparsan da en azından seni bir süre daha idare edebilecek bir kartın olmuş olur. Bu arada sıfır R7 240 parasına 2. El daha iyi bir ekran kartı alabilirsin. Geçenlerde Hd7850 aldım 180 TL'ye.


iPhone cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.
 
@defenderr2

Kardeşim arkadaş bunu anlamayacak kadar inatçı ve dediğim dedikçi bir zihniyete sahip olduğu için boşuna kendini yorma. Ne kadar anlatsanda boş. İşlemcinin ve grafik işlemcinin vermiş olduğu saf performans zaten belli bunu. Hakikat belli zaten uzatmaya gerek yok. %5 GPU kullanımı düştüğü zaman bu darboğaz demektir ve arkadaş GPU kullanımının düşüşünü darboğazdan saymadığı için bunu hiç tartışmaya gerek yok çünkü darboğazı Artifact falan sanıyor.
 
Anlamamakta diretiyorsun. Oyunu fps testine baka baka mı oynayacaksın? İnsanları yanlış yönlendiriyorsun. Darboğazdan dolayı büyük bir fps düşüşü olmuyorsa fazla takmamak gerek. E6700 R7 240'ı 10 oyunun 9'unda besleyecektir.


iPhone cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.
 
Darboğaz yapmaz diyen arkadaşlar neye dayanarak yapmaz diyor acaba? Bariz olarak darboğaz yapar. R7 240'ın hızına Q8300 bile yetişemiyor bizzat kendim test ettim. E6700 işlemcisi R7 240'ı mümkün değil tam performans besleyemez. Hiç değilse birkaç bechmark testine bakıp video izleyin.
Q8300 yetmiyor mu ? Q8200 ile kullanıyorum hiç darboğaz yaşamadım
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı