Müftülere nikah kıyma yetkisi veren madde kabul edildi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Neşeli Enginar

Kilopat
Katılım
31 Ağustos 2014
Mesajlar
3.433
Makaleler
23
Çözümler
6
Kamuoyunda günlerdir konuşulan ve çok büyük tartışmalara neden olan Müftülere nikah kıyma yetkisi veren madde TBMM'de kabul edildi.

1816094-Zf0Mub.jpg


TBMM Genel Kurulu'nda 'Nüfus Hizmetleri Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve İstanbul ili Eyüp ilçesinin adının Eyüpsultan Olarak Değiştirilmesi ve Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi.
Müftülere nikah kıyma yetkisinin verildiği Kanun Tasarısı'nın altıncı maddesi kabul edildi.

Sasirdik mi? Hayir :)
 
Orta Doğu çöplüğünde sıradan bir gün daha. Bir de buna çanak tutan beyin yoksunlarının kendi sonlarına alkış tutması kadar komik bir şey yok herhalde.


Bize batan çıkan yok. Ama sana batan çok şey var. Sadece bunu algılayabilecek bilgi birikimine sahip olmadığın için öyle boş boş konuşuyorsun.
 
Bence fazla tepki görmekte. Dini nikahı resmileştirmek gibi.
 
DEVLETÇİLİK ilkesi, günümüzde, en kapitalist ülkelerce bile benimsenmiş ve reddedilmez biz ilke olduğu kabullenilmiştir.
Bu ilkenin ne demek olduğunu çoğu kişi anlamasa da, özetle şöyle açıklanabilir.
Bir suç unsuruna maaruz kalan bir kişi, ya da kişiler, o suçu işleyenlerin devletçe yakalanarak, devletçe belirlenmiş cezalara çarptırılmasını beklerler.
Eğer bu böyle olmasaydı, her kişi kendi suçlusuna kendince ceza vermek zorunda idi. (Eski dönemlerdeki KAN DAVALARI)
Günümüzdeki devletçilik anlayışının nerelere geldiği, şüphe götürmez bir gerçektir. Bir internet paketi alıp ta madur olmaktan başlayıp, haklı olduğu bir konuda bile neredeyse suçlu durumuna düşenleri sıklıkla görüp okumaktayız.
Nikahı kimin kıydığı önemli değildir. Kıyılan bu nikah sonucunda, karşılıklı olarak kişisel hakların korunup korunamayacağı, günümüz devlet yönetimindeki yöneticilerin, halkı ne kadar düşündükleri ile aynı pareleldedir.
Bir muhtar, evlenecek kişiler hakkında ikamet bilgileri başta olmak üzere, nüfus bilgilerine de sahiptir. Ama bir imam, kişiler hakkında hiçbir bilgiye sahip olamaz.
 

Sana batmaz tabiki. Çocuk gelinlerin önü açıldı. İstersen git müftü amcana 12 yaşındaki çocukla evlen.

Tecavüzlerin önü de açıldı. Git sokaktaki kız çocuklara tecavüz et. Müftü amcan seni evlendirsin. tüm kanunlara görmezden gelip seni evlendirsin. Eline birkaç lira sıkıştırınca ne dini nede kanuni kurallar işlemez.
 
Git gide doğulaşıyor ülke. Kimse kusura bakmasın da bu ülke batılaşmaz ise daha çok daha gerileşir çoooook...

Şimdi bur da Amerikayı, İngiltereyi falan eleştirenler çıkacak batıyı görüyoruz her yeri sömürüyor. Yine kusura bakmayın ama Türkiye de barış dağıtan ülke değil maalesef, emin olun Türkiye de Amerika gibi süper güç olsaydı aynı şeyleri yapardı insanoğlu sonuçta uzaylı değil...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı