Everest KB X88 RGB Klavye İncelemesi

Şu an sizlere bu klavyeyi değil de KB R9 modelini incelemeyi isterdim. Ne yazık ki klavyesiz olduğum dönemde R9 stokta yoktu, benim de fazla sabrım kalmamıştı. Madem yok, ucuz yollu bir klavye alayım dedim...

Arkadaşlar fotoğrafları sonra atabilirim. Ama almak isteyenlerin kafasında bir fikir oluşması için elime geçtiğinde ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim hemen.

Klavye çok minimal ve kompakt bir tasarımı var. Ufak masam için iyi bir şey. Multimedya tuşları fonksiyon tuşları ile beraber düşünülmüş ve Fn+ tuşuyla kullanılıyor.

Ama dikkatimi çeken bir şey oyundayken Fn + ses kısmayı denediğimde olmuyor fakat Windows'ta oluyor. Buna tekrar bakacağım.

Makro tuşları yok. LOL tarzı oynamadığım için çok da problem değil.

Bir de netteki fotoğraflara aldanmayın. Renk dağılımı düzenli değil, yeşilden maviye maviden kırmızıya sonra tekrar yeşile geçen bir rengi var. Bu bir eksi mi o tartışılır. Fakat müşteri aldatmacasına da girmiyor değil.

Kablosu kumaş kaplamalı değil. Çok da kaliteli sayılmaz. Tuş hissi normal klavye arkadaşlar. Vatan'a gidip mekanikleri falan da denedim. Fakat bu ses ve hissiyat için bütçenin de etkisiyle yüzlerce TL vermeyi pek akıllıca bulmadım.

Enter tuşu biraz küçük. Alışması zaman alabilir. Space tuşu yaylı olduğu için diğerlerine göre biraz daha sesli. Tuşların başımı ne çok sert ne çok yumuşak. Gayet ideal. Yüksekliği de fena değil. Eli yormuyor.

Ben kargo ücreti olmadığı için N11'den sipariş etmiştim. Fakat MNG kadar ciddiyetsiz laçka gevşek bir firma görmedim. Siz HB'den sipariş verin derim. Kutunun kenarı ezikti ve yırtıktı. Ayın 19'unda şubeye varmış olan paket 21'inde elime geçti.

Velhasıl kelam "ışıklı" ama ucuz klavye isterseniz alın.

Tek sevmediğim yanı yön tuşlarının hemen üstündeki tuş kadar yüksek olan Everest yazısı. :)
 
Arkadaşlar bu klavyeler RGB falan değil. Sadece Static Rainbow ışıklı. Onu da beceremiyorlar önceden bir katman koyarlardı ara renkler vs. için artık direk 3 renk ışık ara renkler yok. Bkz. Tigoes K6
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı