BIOS güncelleme sonrası "Reboot and select proper boot device" hatası

Emre_Ylmz

Hectopat
Katılım
4 Ekim 2015
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, benim MSI GL62 6QC model bir dizüstü bilgisayarım var. Recep Baltaş ve Ali Güngör abilerimin UEFİ BIOS güncelleme videosunu izleyerek ben de BIOS'umu güncelledim (yükleğim version: E16J6IMS.10A). Her adımı eksiz ve doğru yaptığımdan eminim ama güncelleme sonunda kendini 1 veya 2 kez resetledi ve bu ekranla karşılaştım.

er.jpg


Masaüstü gelmiyor, BIOS'a erişebiliyorum sadece. Ne yapmam gerek bir çözümü var mı? Yoksa bana servis yolu gözüktü mü? Forumda buna benzer konu da var biliyorum ama orada Asus model bir bilgisayardan bahsediliyor ve Recep abi sorunu hallediyor ama ne yazık ki o çözümle benim sorumun halledilmiyor. :hasta:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı notebook bende de var. BIOS'u güncelledikten sonra sistem kendini otomatikman LEGACY moduna çekiyor. O yüzden notebook'un açılmıyor. Teknik terim olarak tam belirtemediğim için kusura bakma, BIOS menüsünü kurcala bulursun. Boot Menu'nun olduğu kısımda duruyor bende. LEGACY'den UEFI'ye çektiğin zaman notebook açılacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı