Türk milleti olarak boyumuz bu kadar uzadı mı?

Bilmiyorum, ama dışarıya çıktığımda kendimi uzun hissetmiyorum. Ya dışarı çıkan insanların ortalaması 180 oldu, ya da ben artık 190 değilim. Bunu 187 olan arkadaşım da söylüyor.
 
13 yaşımdayım boyum 170. Büyükler gençlerin eskilere göre daha uzun olduğunu söylüyorlar.
 
Selam arkadaşlar. Forumda bir konu görmüştüm, boyunuz kaç diye. Şahsen ben yorumlara inanmıyorum fakat ciddi ciddi yazanların boyunu toplayıp ortalamayı buldum. Ortalama 183, erkek ortalaması tabii ki. Türkiye'deki gençler bu kadar uzadı mı cidden? Dünyanın en uzun ülkesinin ortalaması 184. eğer 183 ise Türkiye bence ülke olarak bir tekrar ölçülmemiz gerek ki, dünyada daha üst sıralara çıkalım. Sizce doğru mu?

Hocam bence artık yeni neslin boyu uzun oluyor. Ben 18 yaşındayım boyum 1.85. bizim okuldaki 9. veya 10.siniflar 1.90 civarı.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı