LoL'e yeni başlayan biri için öneriler

ahmetisim

Picopat
Katılım
1 Kasım 2025
Mesajlar
84
Arkadaşlar, selam. Ben oyuna yeni başladım ve sadece Garen oynuyorum. :D Başka hiçbir çarı bilmiyorum. Ne oynayabilirim? Dereceli bile açılmadı. Rün, mana vb nedir? Rün girmek falan bir sürü şey okudum, anlamadım. Ne bilmem gerekiyor ve mana falan doluyor mu otomatik? Garen'de mana yok zaten. Bana ne oynayabilirim? Hangi yerde rahat ederim? Mesela skill, marketten ne alacağım, bilmiyorum. Sadece önerilen şeyleri alıp geçiyorum. Garen ile ilgili ne alabilirim ve skill açma sıralaması? Adama saldırınca Q, E, W, R mi saldırmam gerekiyor? Adamın canı az olunca da ulti atıyorum. Bana kısaca Garen hakkında özet: mana, rün ve öneriler bekliyorum. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi videolarını mesela ve hani siz biliyorsanız biraz da yardımcı olur musunuz yukarıya yazdım.

Hocam ben neredeyse 7 yıllık lolcuyum benim bile hakim olmadığım birçok konu var.

Yani bu oyun uçsuz bucaksız bir oyun kendiniz keşfetmeniz lazım kendiniz öğrenmeniz lazım.

Lynxçerezin tüm videolarına bakabilirsiniz hepsinden bir şeyler öğrenirsiniz. Orman oynamak istiyorsanız elayja izlemenizi öneririm.

Yani kendinizin öğrenmesi daha iyi olur zamanla öğrenirsiniz oyunu. YouTube'daki LoL videsou çeken insanları izleyin sürekli. Öğretici videolar izleyin.
 
Yani siz daha hiçbir şey bilmediğiniz için size burada kimse düzgün bir tavsiye veremez. Oyunu keşfedin kendinize uygun rolu seçin ona göre YouTube'dan videolar izleyin.

Garenforwin öğretici izleyin.

Evet bu işinize yarar ama yalnızca Garen'le kalmayın. Elwind izleyebilirsiniz kendisi eski e sporcu üst koridor oynuyor. Eğlencelidir videoları oradan da bir şeyler kaparsınız.
 
Yani siz daha hiçbir şey bilmediğiniz için size burada kimse düzgün bir tavsiye veremez. Oyunu keşfedin kendinize uygun rolu seçin ona göre YouTube'dan videolar izleyin.



Evet bu işinize yarar ama yalnızca Garen'le kalmayın. Elwind izleyebilirsiniz kendisi eski e sporcu üst koridor oynuyor. Eğlencelidir videoları oradan da bir şeyler kaparsınız.
Evet ama yani neyleri izleyebilirim mesela herhangi bir oynadıkları vidoeları mı mesela mordekaiser oynadım güzeldi rastgele öğrendim ama sorun şu mesela bir sürü çar var ve market rastgele önerilen alıyorum bunları bakacağım yer varmı çar çar mesela ve rün ne oluyor tam olarak neye yarıyor yani oyunda
 
Evet ama yani neyleri izleyebilirim mesela herhangi bir oynadıkları vidoeları mı mesela Mordekaiser oynadım güzeldi rastgele öğrendim ama sorun şu mesela bir sürü çar var ve market rastgele önerilen alıyorum bunları bakacağım yer var mı çar çar mesela ve rün ne oluyor tam olarak neye yarıyor yani oyunda.

Hocam herhangi bir videolarını da izleyebilirsiniz. Arama yerine öğretici video yazıp da izleyebilirsiniz.

Çarları deneye deneye öğreneceksiniz mesela morde oynadınız ve sevdiniz YouTube'dan morde ile ilgili öğretici videolar izleyin.

Market rastgele önermiyor size uygun olanı öneriyor. Oynadığınız karakterin yeteneklerine bakın mesela morde büyü hasarı vuruyor bu yüzden size büyü gücü veren eşyalar lazım. YouTube'dan izlediğiniz adamlar hangi eşyaları alıyor onlara bakın.

Rün basit mantıkla bize oyun içinde katkı sağlıyor. Örnek veriyorum ölümcül tempo diye bir rün var savaş anında saldırı hızınızı arttırıyor. Tabii bunu basit mantıkla anlatıyorum.

Mesela bu siteden ölümcül tempo rününün ne işe yaradığına bakabilirsiniz.


Mesela mordeye bu rün alınmaz neden çünkü mordenin ana hasar kaynağı düz vuruşu değil yetenekleri.

Yani bunları oynaya oynaya öğreneceksiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı