Çerkezköy-Beylikdüzü kuryelik için scooter önerisi

mesut372

Megapat
Katılım
12 Eylül 2016
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Öncelikle Çerkezköy'de yaşıyorum ve İstanbul Beylikdüzü bölgesinde kuryelik yapmayı düşünüyorum. İş harici günlük git-gel 150km yol yapacağım. PCX ve NMAX için bütçem yok maalesef. Bunların dışında beni üzmeyecek scooter ne olabilir? Ya da günde 1 saat git 1 saat gel scooter ile çok yorucu olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Honda Dio falan bakabilirsin de bu tarz ucuz motorları yazında kullancaksan ve yazında aynı yolu yapacaksan sıkıntı çıkartabilir çünkü hava soğutmalı olur genelde. Eğer yazın da bu yolları yapmayacaksanız dio güzel bir tercih.
 
Merhaba. Öncelikle Çerkezköy'de yaşıyorum ve İstanbul Beylikdüzü bölgesinde kuryelik yapmayı düşünüyorum. İş harici günlük git-gel 150km yol yapacağım. PCX ve NMAX için bütçem yok maalesef. Bunların dışında beni üzmeyecek scooter ne olabilir? Ya da günde 1 saat git 1 saat gel scooter ile çok yorucu olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Activalara bakabilirsin, aktif olarak kullanıyorum. Torklu bir makine, harici olarak çok konforlu. Ben olsam dio falan almaktansa activayı tercih ederdim. Bi düşün derim. Japon malı yarı yolda bırakmaz.
 
Dio tek der geçerim aktif olarak şuan 120bin km'de halen kullanıyorum kuryelik yapmaya devam ediyorum. Arıza açmaz açarsa ucuza halledilir elektrik tesisatı bozulmaz, mekanik parçalar bakımını yaparsan çok uzun ömürlü. Eksileri boyunu ve kilonu bilmesemde genel olarak rahatsız dik bir oturuşa sahip koltuğu taş gibi hemen bi minder+ konfor sele al. Torku çok yok daha çok sakin gitmek için bu yüzden kağıthane benzeri yokuşlarda hızını alamazsan üzebilir. Jantları büyük olması diğer scooterlara kıyasla daha iyi çoğu açıdan fakat çok kolay yamuluyor çukurlarda vs dikkat et. Parça fiyatı olarak aklıma gelenler monero marka jantlar ortalama 2k, komple yan sanayi grenaj seti 3k, yan sannayi piston segman seti 1,5k gibi ucuza halledersin. Mümkünse sıfır almaya çalış bütçen yoksa ölüsünü 30-35k fiyata alıp ortalama 20k harcayıp adam edersin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı