DDR3 sistem yükseltmesi

AYYILDIZ TİM

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2018
Mesajlar
437
Yer
NİĞDE
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
PÖH
Merhaba dostlar. Uzun zamandandır ucuz güzel bir sistem toplamaya çalışıyorum. Ama maddi yönüm el vermediği için DDR4 sistem yerine DDR3 sistem toplamayı düşünüyorum. Şu an kullandığım anakart DDR3 ve bu anakarta göre işlemci, RAM ve ekran kartı almayı planlıyorum.
Almak istediğim parçalar şunlardır;
  • Intel Core i5-2400 CPU @3.10 GHz (Alınacak)
  • 8 GB DDR3 RAM (Alınacak)
  • 400W 80+ PSU (Alınacak)
  • GTX 1050 Ti
Elimde bulunan parçalar şunlardır;
  • ECS H61H2-MV DDR3 Anakart
  • Bilgisayar kasası
  • Seagate 500 GB 7200 RPM HDD
Arkadaşlar elimde olan parçalar ile yeni alacağım parçalar uyumlu olur mu? Başka tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyumlu. İyi bir performans elde edersin. Elindeki monitörün çözünürlüğü nedir?
Merhaba hocam ben AYYILDIZ TİM . Kısaltmaları yapmadığımdan dolayı 1 günlük ban yedim. Elimdeki monitörün çözünürlüğü ve markası Casper 18.5 ekran 1366+768 yani HD 720P

Ustalar benim kafamdaki sorunlar şunlardır ; İntel core i5 2400 eski bir işlemci ve bu işlemci nerede satılıyor aradım bulamadım siz bulursanız link atarmısınız ? Birde bendeki mevcut bulunan anakart ECS H61H2-MV DDR3' dür sıkıntı çıkarma olasılığı felan varmıdır ? ilgilendiğiniz için sağolun.
 
1050 Ti o çözünürlüklerde darboğaz yapacaktır elindeki modelle oyun videolarına bak. Bu işlemciyi de ikinci el olarak bulabilirsin. Sahibinden gibi ikinci el sitelerine bak. Bu gibi sitelerden alışveriş yaparken de dikkat et.
Ustam elindeki modelle oyun videoları derken neyi kastettiniz onu anlayamadım.
 
Parçalar güzel, ancak bütçe var ise SSD de almanızı öneririm.
i5 2400 - GTX 1050 Ti ikilisinin videoları yani. @Thamade kullanıyordu, sorabilirsiniz.
Sonuç itibariyle 2400 modeline 1050 Ti alabilirsin, 720P aşırı darboğaz olursa DSR ile çözünürlüğü artırırsın.
Hepinizden ALLAH razı olsun arkadaşlar sistemi toplamaya karar verdim 1 ay içerisinde toplayacağım inşallah tekrardan teşekkürler...
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı