Far Cry 5 vs Far Cry 6

  • Konuyu başlatan korro
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 183
eğer durumun varsa ikisini de al zarar gelmez
 
İkisinin fiyatı fazla gelir zaten benzer oyunlarmış, 5'te vuruş hissi kötü ama daha iyi oyun diyorlar ondan sorayım dedim.
 
3'ten 5'e (ara/yan oyunlar Primal ve New Dawn da dahil olmak üzere) takılmadan oynayabilmiş bi' eleman olarak ben 6'yı başlangıç ve devamındaki Tutorial'dan sonra gelen, haritanın geri kalanının açıldığı ilk bölümü bitiremeden yarıda bıraktım.
"İlk bölüm" dediğime bakmayın, azıcık oynamadım. Silahlardan her kademedeki en iyileri açmış, oyundaki çoğu kıyafeti (internetten baktığım kadarıyla) daha oradayken toplamış ve haritanın o kısmında yapılabilecek ya her şeyi ya da çoğu şeyi yapmıştım.

30 - 40 saat oynamışımdır herhalde, niye sarmadığını hâlâ tam bilmiyorum. Dediğim noktaya gelene kadar fena değildi de oradan sonra oyuna olan ilgim bi' anda bayağı kaybolmuştu.
Atmosfer ve grafikler cıvıl cıvıl olsa da oyunun kendisi, yapılabilecek aktiviteler ve etrafta gezinmek vs. biraz yavan/sıkıcı gibi gelmişti sanırım. Oynanıştaki bazı takılmalık unsurlarla beraber beni oyundan koparmaya yetti.

5'te öyle bi' şey yaşamadım, oynarken doğru düzgün sıkıldığımı hatırlamıyorum. Oyun bittikten sonra yapmadığım toplanabilirlere ve yan görevlere kasmaya oynamıştım hatta.
En son arada bi' sırf etrafta gezmeye, hayvan avlamaya giriyodum... O bile iyiydi.

6'nın yerine 5 (bence) havada karada tercih edilir, kısacası.

5 için "vuruş hissi kötü" neye göre demişler bilmiyorum, ben hiç öyle hissedip düşünmedim.
Ama keskin nişancılığın "yok" derecesine indiği, belli bi' mesafeden sonra mermilerin gitmediği, gitse de hasar vermediği ve seride doğru dürüst uzun menzilli Sniper'lık yapılamayan tek oyun olan 6 kadar olamaz herhalde.
 
Son düzenleme:
İkisi de birbirinden berbat. Far Cry'ın prime zamanı 3. oyunu zamanındaydı. 3. oyunundan sonraki diğer tüm oyunları, DLC havasında. Mantık aynı ve grafiklerde vay canına diyebileceğimiz bir gelişme yok. Hatta tam tersine, Far Cry serisini P2W, FPS oyunlarına benzetiyorum. Her yeni oyun çıktıkça oyun daha da kötüye gidiyor. P2W, FPS oyunları da her yeni güncelleme aldıkça daha da berbat oluyordu oyun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı