100-110 bin TL'ye laptop önerisi

Bütçe
100-110.000 TL
@L1kex

500 lira için Amazondan ayrılmaya değmez bence amazondan çek.

Bu arada hala ilgilenen varsa diye laptopu tekrar denedim. Bu sefer yine en full ayarda Uncharted'da 1.5 saat denedim.

cpu:
Eki Görüntüle 2631720

gpu:
Eki Görüntüle 2631721

Aslında ilk başta fanları otomatikteyken oyunu açtığımda 20-25 dakika içinde CPU'da yaklaşık 80-90 arası ortalama sıcaklık değerleri aldım. Sonra max fan ile nasıl sonuçlar elde edebilirim diye merak edip HWİnfo'daki değerleri ve sayacı sıfırladım ve max fan ile 1 saat oynadım, sonuç olarakta yukardaki değerleri elde ettim.

Laptop otomatik fan ayarındayken bir tık sıcak çalışıyor olsa da (cpu için max değerlerde 2 3 tane 102 derece gören çekirdek olurken genel olarak çekirdekler ortalama 80-90 derece arasında dolanıyordu) max fan açıkken buza dönüyor. Ama max fanında yüksek ses gibi bir dezavantajı var. Gerçi kulaklığı takıp öyle oynadığım için beni rahatsız etmedi pek. Ama kulaklık yokken ses seviyesi biraz yüksek.

Son seviye ayarlarda Uncharted da ortalama 170-180 FPS aldım. En ufak bir takılma, donma veya FPS düşüşü yaşatmadı.

Bu arada bugün toplam 1.5 saat civarı oynamama rağmen oyun oynarken laptop bataryadan pil yemedi hep %100 kaldı. Sanırım dün ufak tefek güncellenmemiş yada tam oturmamış şeylerden kaynaklandı.
Hocam eline sağlık da yapma böyle şimdi Msi Dan vazgeçip hp dönecem :d şaka bir yana maşallah nazar değmesin
 
Hocam eline sağlık da yapma böyle şimdi Msi Dan vazgeçip hp dönecem :d şaka bir yana maşallah nazar değmesin
Amin hocam teşekkürler.
Bu arada eğer 18” illa lazım demiyosanız sırf MSI için o kadar para vermeye bence gerek yok. HP olanlar f/p açısından gayet yeterli. Max fan açıkken yükte 70 dereceyi bile görmüyor makine. Şahsen HP yi tavsiye edebilirim.
 
1-2 saat önce denediğimde aktifti hocam belki gündüzü beklemek mantıklı olabilir yeni kod o zaman gelir.

İade etmenizin sebebi neydi hocam bir de şu an kullandığınız makine nedir?

12'den sonra bitmiş sanırım. Akşama kadar bekleyebilirim de ondan sonra almam gerekiyor sanırım. Zamlar yeni yılda gelecek diyorlar. Umarım yarın ya indirim olur ya da başka kod çıkar ortaya.

Amin hocam teşekkürler.
Bu arada eğer 18” illa lazım demiyosanız sırf MSI için o kadar para vermeye bence gerek yok. HP olanlar F/P açısından gayet yeterli. Max fan açıkken yükte 70 dereceyi bile görmüyor makine. Şahsen HP'yi tavsiye edebilirim.

Fanlar maxtayken ne kadar ses veriyor?
 
12'den sonra bitmiş sanırım. Akşama kadar bekleyebilirim de ondan sonra almam gerekiyor sanırım. Zamlar yeni yılda gelecek diyorlar. Umarım yarın ya indirim olur ya da başka kod çıkar ortaya.



Fanlar maxtayken ne kadar ses veriyor?

Şu anda fiyatlar zaten dibe indi Vatan için. Özellikle Acer tarafında bu ayın başına göre fiyatlar çok aşağıda. Çok indirim yaptıkları içinde web indirimi yapmıyorlar ne zamandır. Siz bu gece 12 olmadan öyle veya böyle alın bence. 12 den sonra ne olacağı belli olmaz.

Fan sesini desibel olarak ölçebileceğim bir makinem yok. Ama ses seviyesi yüksek. Gerçi şu an bu seviyedeki herhangi bir laptopun en yüksek fanda bundan daha sessiz çalışacağını sanmıyorum. Zaten max değere çıkarınca oluyor bu ses sadece onun haricinde laptopun sesi sıfır desem yalan olmaz.

Bu arada otomatik fan temizliği diye bişey var. Çalıştırınca fanlar tersine dönmeye başlıyor. Acaba ne kadar etkilidir?
 
Şu anda fiyatlar zaten dibe indi vatan için. Özellikle Acer tarafında bu ayın başına göre fiyatlar çok aşağıda. Çok indirim yaptıkları içinde web indirimi yapmıyorlar ne zamandır. Siz bu gece 12 olmadan öyle veya böyle alın bence. 12'den sonra ne olacağı belli olmaz.

Fan sesini desibel olarak ölçebileceğim bir makinem yok. Ama ses seviyesi yüksek. Gerçi şu an bu seviyedeki herhangi bir laptopun en yüksek fanda bundan daha sessiz çalışacağını sanmıyorum. Zaten Max değere çıkarınca oluyor bu ses sadece onun haricinde laptopun sesi sıfır desem yalan olmaz.

Bu arada otomatik fan temizliği diye bir şey var. Çalıştırınca fanlar tersine dönmeye başlıyor. Acaba ne kadar etkilidir?

Kod veya indirim olmadan alamıyorum şu an sanırım. Paranın bir kısmını acil çıkan bir duruma harcamak durumunda kaldım. Bakayım gün içerisinde ekleme yapabilirsem alırım umarım.
 
Geride kalan arkadaşlara başarılar umarım sıkıntısız sağlam bir şekilde ulaşır bilgisayarlar
 

Dosya Ekleri

  • IMG_7966.jpeg
    IMG_7966.jpeg
    29,4 KB · Görüntüleme: 37
Acerları güzel fiyata aldık. Laptoplarda ram krizi ve malum sebeplerle yeni senede fazla indirim göremeyebiliriz.

Umarım sorunsuz gelir de, iade etmek zorunda kalmayız. Aksi halde 110 liralara emsal laptop almak zorunda kalabiliriz...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı