RX480 ve FreeSync monitör ile kasma ve yırtılma problemi

M.alii

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2017
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar. Gecen ay aldıgım AOC monitörümü AMD RX 480 ile kullanmaktayım ve kasmalar donmalar meydana geliyor. FreeSync açık olduğu halde yırtılmalar devam ediyor, bazen signal hatası falan alıyorum. Kabloları düzelttikten sonra goruntu geliyor, 100 FPS aldığım oyunlarda GTA 5'te FPS'yi 35'e kilitliyor ve çok kasıyor. Display Port kablosuyla kullanıyorum monitörü, kabloda mı sıkıntı vardır? HDMI taktığımda HDMI aynısını yapıyor, yardımcı olun lütfen. Eski monitörümde hiç böyle sorunlar yoktu. Garantiye gondersem mi yoksa düzelecek bir sorun mu? Yardımcı olun lütfen, teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Free-Sync her zaman çalışmaz. Belirli Hz aralığında çalışır. Sizin yaptığınız ayarda 35'e kitlenmesinin nedeni de Vsync ayarını ''half'' olarak seçmeniz. 100 FPS alırken de Free-Sync çalışmaz zaten. Sizin monitörün Free-Sync çalışma aralığı 40-75 Hz'dir. Bunun dışında iken çalışmaz. Ona göre ayarlayın oyun grafiklerini. Şu attığım tabloyu inceleyin. Ayarlarınızı ona göre optimize edin.
 

Dosya Ekleri

  • freesync-lfc.pdf
    606 KB · Görüntüleme: 257
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı