Sevgi-Aşk bizi insanlıktan çıkartıyor mu?

Katılım
5 Haziran 2015
Mesajlar
1.614
Makaleler
5
Çözümler
2
Çoğu kişi insanı insan yapan şeyin sevgi olduğunu düşünür, ama bizi hayvanlardan ayıran şey akıldır. Çok seven-aşık olan kişiler insanlıktan çıkıp düşünemeyen varlıklara dönüşüyor. Sevginin fazlalığı şiddete de yol açıyor, bunları da göz önüne alarak, sizce sevgi bizi insanlıktan çıkartıyor mu? Sevgi ve aşkın ayrı kavramlar olduğunu biliyorum, ama ikisinde de insanlıktan çıkabiliyoruz. Sizin düşünceleriniz nedir?
 
Her şeyin bir ölçüsü olduğu gibi sevginin de bir ölçüsü olmalıdır. Bu hayatta ne sevgisiz yaşanmalıdır ne de sevgi arsızı olarak yaşanmalıdır.

Aşkın dozunu kaçıranlar hayatlarını mahvedebiliyorlar hatta bazen bu olayın sonu bazen intihara kadar gidebiliyor. Emin olun aşık olduğunuz bir kişi için canınızı feda etmek çok büyük bir fedakarlık, canını feda etmek her şeyini feda etmek demek. Unutmayın bu hayatta tek canınız var.

Aşkın kimi insanları, insanlıktan çıkma derecesine getirdiğini biliyoruz. Bu kişiler bir yerden sonra ''mecnun'' diye anılabiliyor. Akıl çalışmıyor yani.

Aşk olmadan da yaşanabilir ama sevgi olmadan yaşanamaz bence. Bu hayatta en huysuz-aksi olan insanın bile sevgi duyduğu bir kişi-kavram vardır.

Ben, duygularına göre değil, mantığına göre hareket eden bir insan olmama rağmen bu hayatta sevgi hissi duyduğum şeyleri sıralamam uzun sürer.

''Azı karar, çoğu zarar'' demişler.
 
Üzülerek kendi sorunuzun cevabını vermişsiniz diye düşünüyorum.Yaklaşık 365 günüm sevgi aşk saçmalığı yüzünden tam manası ile ''ÇÖP'' oldu.İnsan,zamanında ve miktarında aşık olmalı.
 
Üzülerek kendi sorunuzun cevabını vermişsiniz diye düşünüyorum.Yaklaşık 365 günüm sevgi aşk saçmalığı yüzünden tam manası ile ''ÇÖP'' oldu.İnsan,zamanında ve miktarında aşık olmalı.
Elin de değil ki insanın aşık olmak, bir anda olursun. Tabi bir kıza kendini zorla da aşık edebilirsin.

Aşk bence bir hastalıktır, karşılıksız olunca ruhsal açıdan çöküyor insan, neyse elim yoruldu. Şu PC yi alayım da o zaman tam yazarım. :)
 
Bizi her şey insanlıktan çıkartıyor.

Ekmeğinde çoğu zarardır, suyunda çoğu zarardır, aşkında çoğu zarardır. Aşk için katil olabiliriz, intihar edebiliriz fakat aynı şey diğerleri içinde geçerli. Su için hırsızlık yapabiliriz, ölebiliriz, öldürebiliriz falan... Her şeyi gerektiği kadar kullanmak lazım. :)
 
Optimum seviye her zaman en doğru olan mıdır? Sevdiğin kız seni aldatıyorsa tabii ki sakin kalamazsın. Aşkın yanıtsız bırakılmışsa kendini içkiye vermen işten bile değil. Kara sevda dedikleri şeyde ya kız, ya erkek ölüyor zaten. Kıskançlık, aldatma... Fakat tabii ki darp, katl... Meseleyi bu noktaya vardıranlar ahmak ve şerefsizdir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben aşkın/sevginin ''uyuşturucuya'' benzediğini düşünüyorum, zaten sizin yanıtlarınızda bunu destekliyor. Birden çok güzel bir kız ya da platoniğiniz sizden hoşlandığını söylese evde deli dana gibi tepinirdiniz, en azından ben öyle yapardım :). Ama size arkadaşlarıyla bir oyun oynadığını söylese, ya da aldatsa, o öfkeyle neler yapardınız? Tıpatıp ''uyuşturucu değil mi? Bir kere verirler sana bedavaya verirler, iyide hissettirir, ama alamadığın zaman kuduz köpekten farkın kalmaz. Filmlerden gördüm :D. Tabii kide sevgi olmalı hayatlarımızda ortalıkta Frank Castle gibi gezmeyelim, ben sadece bu konuda derdi olanlar belki aydınlanır diye yazdım, sevgi gerekli ama aşk o kadarda gerekli bir şey değil bence.
 
Öyle bakacak olursak vatan sevgisi de insanı insanlıktan çıkarır. Önemli olan doğru zamanda, doğru yerde karşılıklı bir sevgi yaşamak.
 
Sevgi- Aşk nedir ya? Bir yerden sonra bitip tükendiğini göreceksiniz. Yerine alışkanlık ve geçmişten kalan bağ kalıyor. Tabi istisnalar hariç. Bana göre boşa kürek çekmekten öte birşey değil. Hatta bittiği zaman geçirilen zamana acınması.. Hayvan sevgisi, vatan sevgisi ayrı konular. Emin olun bir hayvan sevgisi 2 insanın beklentili anlaşmalı sevgilerinden kat kat fazla ve karşılıksızdır. İnsan çıkarcı bir varlık hayvan değil. Bol bol hayvan sevin insandan uzak durun [emoji1][emoji1]
 
Öyle bakacak olursak vatan sevgisi de insanı insanlıktan çıkarır. Önemli olan doğru zamanda, doğru yerde karşılıklı bir sevgi yaşamak.
Vatan sevgisi deyip, karşılıklı sevgiye bağlaman çok saçma olmuş. Altında ki toprak canlanıp sana ilan-ı aşk etmeyecek sonuçta. Ben bireysel sevgiden bahsediyorum, ne alaka vatan sevgisi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı