Bilgisayarın Ethernet kablosunu görmemesi

BlueMan23

Kilopat
Katılım
5 Eylül 2016
Mesajlar
954
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu günlerde sorunsuzca internete girebiliyorken bilgisayar Ethernet kablosunu görmeyip internet yok hatası vermeye başladı. İlkte kabloyu hareket ettirince internet geliyordu sorunun internetin geldiği kablo da olduğunu düşünmüştüm fakat aynı Ethernet kablosunu laptopuma taktığımda sorunsuzca çalıştığını gördüm. Bilgisayarımın dahili ethernet kartı mı arızalandı?
 
Anakartın ethernet girişi zarar görmüş olabilir. Soketin içerisini ve 8 pini iyice kontrol edin. Yine de farklı bir ethernet kablosuyla denemenizde fayda var. Ethernet kablosunu taktığınızda ethernet girişinde hangi ışıklar yanıyor?
 
Ethernet girişinde 8 tane bağlantı pini bulunur. O pinlerin birbiriyle temas etmediğinden ve hasar görmediğinden emin olun. Ethernet kablosunu taktığınızda hangi ışıklar yanıyor? Şuan kabloyu takıp oynattığınızda hiç internet gelir gibi olmuyor mu?
 
Tam emin değilim ama sanırımsarı yanıyor. Az önce bilgisayarı açtım şans eseri internet geldi fakat 10 dakika sonra tekrardan gitti.
 
Sürücülerden kaynaklandığını zannetmiyorum çünkü kabloyu oynattığım zaman internet gidip geliyordu. Zaten Windows 10 en güncel sürüceleri yükledi.
Düşüncenizi zaten sormadık güncel olanı dediğim şekilde kurun ve diğer dediğimi de yapın varsa.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı