Surekli Metin2 ile ilgili konulara bakiyorum, yeni konu acilmis mi diye. Hemen soyleyeyim, Türk sunucularinda oynanmaz. Simdi asil konuya geleyim.
Oncelikle sizin aradiginiz bu tarz sunuculara "oldschool" tarzi sunucu deniyor. Bu tarz global sunucular var fakat oyuncu sayisi cok aşırı az, oynanamayacak derecede. Biraz ornek vermem gerekirse:
Oldmetin2 - oyuncu sayisi cok az + sunucunun kurucusu cok acemi bir adam. Surekli sunucu acip duruyor, her seferinde kendisine yeni kullanici ismi seciyor ama Discord adresi ayni. Sanki baska birisi sunucuyu acmis gibi gostermeye calisiyor ama kimse yutmuyor. Ayrica sunucularinin da hiç reklamini yapmiyor.
Yeogsa (eski adi ile MT2classic) - bu sunucuya cok kisa bir sureligine girmistim. Buradaki oyuncu sayisi muhtemelen daha da azdir. Bu sunucuda ep sistemini guzel ayarlarmislardi, oyunu ne kadar fazla oynarsan sana o kadar "puan" veriyordu ve bu puanlarla "itemshop"taki esyalar gercek para vermeden satin alinabiliyordu. Duydugum kadariyla sonradan epey P2W yaptilar ve cogu kisi sunucuyu birakti. Oynanmaz.
MT2009 vardi bir de, Polonya sunucusu. Bizdeki saçma sapan, iki haftalik sunucularin Polonya versiyonuydu. Hala acik midir, onu bile bilmiyorum. Bu da ayni Türkiye'deki dandik sunucular gibi kuruldu. Namidiger "keriz silkeleme". Detaylarina girmek bile istemiyorum. Eger merak ederseniz, Temmuz 2025'te de Metin2 ile ilgili bir konuya yazdigim uzunca bir yorum vardi,
buradan okuyabilirsiniz.
Halihazirda baska bu tarz sunucu var midir, bilemem. Varsa da oyuncu sayisi yukaridaki iki sunucudan da daha azdir. Yakinda "projekt hard" diye bir sunucu acilacak. Guya "oldschool" olacakmis. Ancak sunucu subat ayinin sonlarina dogru acilacak ve muhtemelen oyuncu tabaninin neredeyse tamami polonyalilardan olusacak. (sunucuyu polonyalilar kuruyor)
Bir de 30 Ocak'ta avery diye bir sunucu acilacak. Simya veya lycan falan yok. Bunu deneyecegim. Reklam falan yapmiyorum, zaten bu sunucudan da umudum yok. Resmen bagimlilik gibi, insan Metin2'yi birakamiyor.
Sizin aradiginiz tarzda olan ama Metin2'nin ilk zamanlari kadar zor olmayan sunucular var. Bunlari da yukarida bahsetmis oldugum yorumumda yazmistim. Dedigim gibi, merak ediyorsaniz bakabilirsiniz.