Citroën C-elyasee 1.2 benzinli aracıçtan rölantide tıkırtı sesi neden gelir?

MasterCaution

Hectopat
Katılım
31 Mart 2020
Mesajlar
80
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Rütbeli Personel
Merhaba aracım başlıkta da belirttiğim üzere citroën C-elysee 1.2 2013 model benzinli. Kasım ayında aldım ve aracımdan rölantideyken 900-950 devirlerde tıkırtı (vurma) sesi geliyor aracımda yağ var herhangi bir eksiltme yok. Oldukça da tamamlıyorum. Ancak aklıma takıldı. Ben sadece bobinlerden şüpheleniyorum. Daha önce bu durumu yaşayan oldu mu? Olduysa sorun nedir? Nasıl çözülür?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu not alıyorum başka nelerden kaynaklı olabilir? Bilginiz var mı?

Araçta tekleme ve çekiş düşüklüğüde varsa bobin veya bujilerdende kaynaklanıyor olabilir ben tam bir tamirci değilim meslek lisesinde motor bölümüne gidiyorum tahmini olarak bunları söylüyorum😊.
 
Araçta tekleme ve çekiş düşüklüğüde varsa bobin veya bujilerdende kaynaklanıyor olabilir ben tam bir tamirci değilim meslek lisesinde motor bölümüne gidiyorum tahmini olarak bunları söylüyorum😊

Klasik atmosferik. Motor çekişi düşüklüğü var, teklemesi yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tıkırtı çok genis bir kavram hocam motor kapagının ayaklarının gevsemesinden tutun herhangi bir klipsin kirilmasindan veya bobinden subap ayarindan olabilir. Subap ayari ozelinde ses şıkırtı halinde olur sanki ufak metal parçaları sallanıyormus gibi motor icinde bilginiz olsun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı