Lenovo LOQ 15IRX9 fanları mekanik sesler çıkarıyor

  • Konuyu başlatan TynixJ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 58

TynixJ

Yoctopat
Katılım
31 Ocak 2026
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
64GB 4800MT/s
SSD veya HDD modeli
Viper VP4300L 4TB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 4060
İşlemci
i7-13650HX
Merhaba, yakın zamanda uçakla bir yolculuk yaptım ve eve geçip laptopu açtığımda numpadin altındaki fandan gürültü denebilecek sesler gelmeye başladı. Başta fan yerinden mi çıktı acaba diye düşündüm ama çok hakim olmadığım için laptopu açmayıp bir bilgisayarcıya götürdüm. Eğer garantin varsa servise yolla boşuna garantini yakmayayım dedi ve ben de Lenovo servisini aradım. Laptopun çıkardığı sesin videosunu istediler ve gönderdim ama hala yanıt alamadım. Ben de bilgisayarı açıp test etmek istedim. Ses ilk zamana göre azaldı ama hala duyuluyor. Ayrıca bilgisayarın düzgün çalıştığını düşünmüyorum. Opera ve WhatsApp uygulamasını aynı anda açınca bilgisayar uzun süre donuyor. Yeniden başlata tıklayınca çok uzun süre ekranımda yuvarlak dönüyor ama yeniden başlamıyor, tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum.
Laptop Lenovo LOQ 15IRX9.
Sesi kaydettiğim videolar: 41.07 MB folder on MEGA
 
Fan yerinden oynamış veya kanadı kırılmış, kasaya temas ediyor. Aslında biraz el beceriniz varsa kasayı açıp kontrol edebilirsiniz. Donma olayı da yüksek ihtimalle yazılımsal, uygulamaları silip yeniden yüklerseniz geçebilir. Küçük ama bir ihtimal fanda sorun olduğu için ani ısınma sebebiyle sıcaklık limiti yaşanıyor da olabilir.
 
Windows güncellemelerim vardı, şahsen ondan olduğunu düşünmüyordum çünkü uçakla bir mesafe katetmiştim çantayı bir yere vurduğumu düşünüyordum ama az önce windows güncellemelerini yapıp yeniden başlatınca hem bilgisayar düzgün çalışıyor hem de fan sesi artık çıkmıyor hata düzelmiş olabilir mi yoksa yine de servise göndereyim mi?
 
Windows güncellemelerim vardı, şahsen ondan olduğunu düşünmüyordum çünkü uçakla bir mesafe katetmiştim çantayı bir yere vurduğumu düşünüyordum ama az önce Windows güncellemelerini yapıp yeniden başlatınca hem bilgisayar düzgün çalışıyor hem de fan sesi artık çıkmıyor hata düzelmiş olabilir mi yoksa yine de servise göndereyim mi?

Tofaş egzozu gibi ses çıkarıyor, yazılımsal olma ihtimali yok. Şu an yeniden başlatmanıza bağlı olarak fan düşük devirde çalıştığından temas etmiyordur, cihazda ağır bir oyun veya uygulama açıp fanı dinleyin bakalım.
 
Tofaş egzozu gibi ses çıkarıyor, yazılımsal olma ihtimali yok. Şu an yeniden başlatmanıza bağlı olarak fan düşük devirde çalıştığından temas etmiyordur, cihazda ağır bir oyun veya uygulama açıp fanı dinleyin bakalım.
GTA V enhanced açtım online moduna girip araba sürdüm ve bilgisayarın fan ayarını en hızlı moduna aldım(fn+q kombinasyonuyla silent,auto ve max ayarı oluyor) ve hala ses gelmedi. Bakmak istersin diye videoya çektim ama evde internetim olmadığı için kafedeyim ve müzik sesi de geliyor istersen atabilirim. Şuanlık bir donma, kasma ve ses problemim yok.

GTA V enhanced açtım online moduna girip araba sürdüm ve bilgisayarın fan ayarını en hızlı moduna aldım(fn+q kombinasyonuyla silent,auto ve max ayarı oluyor) ve hala ses gelmedi. Bakmak istersin diye videoya çektim ama evde internetim olmadığı için kafedeyim ve müzik sesi de geliyor istersen atabilirim. Şuanlık bir donma, kasma ve ses problemim yok.
Anlık olarak ses geri geldi lenovo servisi mailime dönünce göndereceğim laptopu ve konuyu kapatacağım.
 
Son düzenleme:
GTA V Enhanced açtım Online moduna girip araba sürdüm ve bilgisayarın fan ayarını en hızlı moduna aldım(FN+Q kombinasyonuyla silent, Auto ve Max ayarı oluyor) ve hala ses gelmedi. Bakmak istersin diye videoya çektim ama evde internetim olmadığı için kafedeyim ve müzik sesi de geliyor istersen atabilirim. Şu anlık bir donma, kasma ve ses problemim yok.

Anlık olarak ses geri geldi Lenovo servisi mailime dönünce göndereceğim laptopu ve konuyu kapatacağım.

Bu arada cihazınıza herhangi bir zarar vermediğiniz sürece kasayı açmayla falan garanti dışı kalmıyor. Eğer Lenovo uzun süre dönüt sağlamazsa açıp bakmanızı tavsiye ederim. Fan kırılmamışsa yerine tekrar oturtarak yapılabilecek basit bir işlem olabilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı