Esnaf kurye modeli saçmalık ve acilen kaldırılmalıdır. Şanslısın başlığa denk geldim gördüm yazayım. Eskiden esnaf olarak da çalıştım kurtulamadım şimdilik hala yapıyorum bu işi ama farklı bir yöntemi var. 3 ayda bir gelir vergisi, yıllık gelir vergisi, bağ-kur borcu, muhasebe, utts yaptır,
Her ay kazancından KDV öde (millet ödemiyor yasal olmayan yollarla ama yakalanırsan cezası var bu iş için kendini, zengin ettiğin şirketler için riske atma)
O, bu, şu derken eline ne geçtiğini anlamazsın. Yüksek görünen sayılar sadece illüzyon olur.
Asla ve asla girme esnaf olarak bana çok dua edersin bak bu kadar net söylüyorum. Senin yapacağın şey taşerondan girmek. Taşeron firmalar var. Oradan girince şirket açmana gerek kalmıyor ve bu bütün dertlerden kurtuluyorsun. P2 alırsın sadece taşıt kartı çıkıyor, o şirket adına çalışmış oluyorsun ys de Vigo da falan var bu sistem, ty GO da yok ama. Ty GO ya gireceğim diye kendini ateşe atma esnaf olma. Taşeronda tek giderin benzin ve motor bakımı bir de ne kadar yemek harcaman olursa o. Onun dışında ekranda gördüğünü alırsın. Motor ve çanta işleme gibi masrafıların da 1.5-2 ayda full çalışırsan çıkar. İkinci el uygun fiyatlı Honda Dio gibi şeyler de olur yani öyle olursa 1 ayda da çıkmış olur parası. Gelirin ve birikimin yoksa ailenden yardım alıp gireceksen sıfır alıp taksitle ödemek de mantıklı tabii ama kazançlar çok değişkenlik gösterir senin çalışmana performansa bağlı bir sistem. Bu çıkar dediğim en az 12 saat 6 gün seklinde çalışırsan falan. (esnafta aynı, taşeronda da.)
Kaza yaptığın an biter her şey çalışamazsan para yok bir de üstüne tonla borca girersin. Çok para kazanacagım diye acele edip canını riske atma motoru iyice öğrenmeden. Ehliyeti yeni alacağım yazmışsın yaşın 18-19 sa daha gençsen hiç girme aslında bu işe sana tavsiyem git başka meslek öğren sanayi olur, inşaat tadilat olur, berberlik olur ne yapabiliyorsan, senelerini bu işte harcama erkenden bir şeyler öğren sonra iş işten geçtikten sonra olmuyor çünkü.
Tekrar editleyeyim: Gelirin ve birikimin yoksa hiç bulaşma bence taşerondan da kaskını eldivenini al gir bir restorant a sigortalı orada kuryelik yap motor da onlardan biraz para biriktirince kendine alıp taşerondan bu firmalarda serbest çalışabilirsin.