HP Victus 15-FB0020NT şarja takılıyken pil simgesi sürekli değişiyor

cryptex87

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2021
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık birkaç aydır HP Victus 15-FB0020NT laptopumda, cihaz şarja takılıyken yaşanan kronik bir performans sorunuyla uğraşıyorum. Deneyimlerimi ve teknik detayları aşağıda özetledim:

  • temel sorun: cihaz şarja bağlıyken sistem tepsisindeki pil simgesi saniyelik aralıklarla sürekli "şarj oluyor" ve "şarj olmuyor" şeklinde değişiyor (loopa giriyor). Bu kararsızlık başladığı anda CPU kullanımı anlık %100'e fırlıyor ve sistemde yoğun droplar/kasmalar meydana geliyor.
  • şarj seviyesinden bağımsız: bu durumu pilim %90 iken de, %98 veya tam dolu (%100) iken de yaşıyorum. yani sorun sadece pilin dolma süreciyle ilgili değil; şarj %100 olsa dahi o "anlık gidip gelme" durumu devam edebiliyor.
  • düzensiz aralıklar: bazen saatlerce hiçbir drop olmadan stabil çalışıyor, bazen ise şarj seviyesi fark etmeksizin bu döngü başlıyor ve bilgisayar kullanılamaz hale geliyor.
  • pilde kullanım: cihaz şarjdan çekilip sadece pilde çalıştığında hiçbir kasma veya drop sorunu yaşanmıyor.
ek bilgiler: ekte paylaştığım görsellerde şarjın stabil olduğu an ile "git-gel" yaparak kasmaya neden olduğu an arasındaki farkı görebilirsiniz. Sorunun adaptör arızasından kaynaklandığını tahmin ediyorum ancak benzer bir durumu HP Victus serisinde yaşayan veya yazılımsal bir çözümü (BIOS, güç planı vb.) Olduğunu bilen var mı?

Şimdiden teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2026-02-08 160113.png
    Ekran görüntüsü 2026-02-08 160113.png
    4,6 KB · Görüntüleme: 7
  • Ekran görüntüsü 2026-02-08 160123.png
    Ekran görüntüsü 2026-02-08 160123.png
    4,8 KB · Görüntüleme: 4
Adaptör kablolarının tam oturup oturmadığını ve fiziksel hasar olup olmadığını kontrol edin. Kablo bazen tam oturmuş gibi görünüyor, gitmiyor ama daha fazla bastırınca tam oturuyor. Bende 1 kez yaşadım, kablo gevşemişti, tam ittirdim yerine problem olmadı daha.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı