Kütahya ve Isparta'da Yaşam Nasıl?

greyhavk

Hectopat
Katılım
7 Mart 2018
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu yıl lise bitiyor. Üniversitede istediğim bölüm için bu 2 şehirden birine gideceğim. Hangisini önerirsiniz?
Bulunduğum il İstanbul.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Isparta bi bakıma göre küçük ve yaşanılabilir. Kütahya'ya gitmediğim için tam bilemiyorum Sdu'de okuyup mezun olunca anca öyle anlıyorsun konferansları olsun Doğu ve Batı kampüsü olsun hatta yeni açılan İİBF de dahil bi yönden iyi olabiliyor. Myo'da eski İİBF taşındı. Mühendislik fakültesi Batı Kampüsüne bağlı tercih edeceğiniz bölüme göre değişebiliyor. Sonuç itibariyle yaşanılabilirlik ve üniversite düzeyi açısından tavsiye ederim ;)
 
Isparta bi bakıma göre küçük ve yaşanılabilir Kütahya'ya gitmediğim için tam bilemiyorum Sdu'de okuyup mezun olunca anca öyle anlıyorsun konferansları olsun Doğu ve Batı kampüsü olsun hatta yeni açılan İİBF de dahil bi yönden iyi olabiliyor. Myo da eski İİBF taşındı. Mühendislik fakültesi Batı Kampüsüne bağlı tercih edeceğiniz bölüme göre değişebiliyor. Sonuç itibariyle yaşanılabilirlik ve üniversite düzeyi açısından tavsiye ederim ;)

Teşekkürler. Kira fiyatları uygun mudur ?
 
Öğrencilik için 2006 yılında Kütahya'da 2.5 yıl kaldım. Eskiden olsa kalma derdim ama artık öğrenciye davranışları düzeldi halkın. Çok fazla sosyal yaşantın olmaz, gezecek bir yer yok çünkü :) Çarşıya gidersin. İnternet cafeler, normal cafeler haricinde 1 adet avm açıldı sanırım. Merkez kampüsünde okursan ortam ve yurdu daha güzel, 2 yıllık okulun ortamı lise gibi. Yurtları kaliteli değil. 2 yıllık için tercihini 2. sıraya al derim.

57c13d38910bfd54a9315eacadf68e8a_.jpg
 
2-3 yıl önce kira yönünden büyük hayal kırıklığı vardı. Şimdi öyle bi durum yok nitekim ama yurtta kalmak isterseniz üniversiteye yakın yurtlar var Kyk dahil. Apartta kalmak isterseniz şehir merkezine yakın bölümlerde var. Sizin tercihiniz göre sizin tercihinize göre ayrı bi ev de tutmanızı önerebilirim. Aileniz veya yakın arkadaşınızla olabilir.
 
Isparta'da 1.5 yıl yaşadım. Şehir olarak küçük diyemeyiz ama istanbuldan geldiğiniz için küçükmüş gibi düşünebilirsiniz. Kampüs olarak büyük şehir merkezinden otobüsle 15-20 dakikaydı yanlış hatırlamıyorsam. AVM olarak 1-2 tane var. Cafe'leri çok. Kira yönünden 600-700 lira olanı var 300 olanı var.
 
Büyüklüğü küçüklüğü çok söylemeye gerek yok o sorun değil ancak ısparta da 6 yıl öğrenci olarak yaşamış biri olarak söylüyorum gitmeyin. Hayat çok pahalı, insanlar size bakınca dolar simgesi görüyorlar iyi bir esnafla karşılaşmak mümkün değil kiralar öyle 500-600 falan da değil 30 m2 alana 900-1000 TL kira istiyorlar
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı