GTX 1060 için 500W PSU yeter mi?

Katılım
9 Haziran 2016
Mesajlar
50
Çözümler
1
Yakın tarihte MSI GTX 1060 Gaming X Plus 6 GB modeline geçiş yaptım. Daha önceden GTX 1050 Ti modelini kullanıyordum. Güç kaynağından gelen 6 pin çıkış bana yetiyordu. Fakat şu an kullandığım GTX 1060'ta 8 pin çıkış sebebi ile 2X molex kabloyu 8 pin PCI güç çıkışına çeviren adaptör satın aldım. Şu ana kadar overclock yapmadım fakat ileri de overclock yapmayı düşündüğüm için güç kaynağımın yeterli gelip gelmeyeceğini öğrenmek istiyordum. Güç kaynağımın fotoğrafını aşağıya bırakıyorum. Şimdiden teşekkür ederim :)

apsu.jpg
X
 
12V kanalı yeterli GTX 1060 için, kullanılabilir.
 
Çözüm
Görebildiğim kadarıyla +80 bronze sertifikalı değil. Yani illa ki yeter gibi tabii öncelikle diğer parçaların güç tüketimini de bilmek lazım ama. Benim tavsiyem en yakın zamanda minimum 600W+80 bronze bir PSU alman olacak. Çünkü PSU parçaların sağlığı için önemli bir unsur. Durumun elverişliyse tavsiyem o yöndedir.
 
Tabloya göre total 506W. 12 V kanalından 372W.
 
Sisteminin bütün özelliklerini yazarsan cevaplayabiliriz bunu.

i5 7400
8 GB DDR4 2400 MHz
MSI H110M GAMING
GTX 1060 Gaming X Plus
Görebildiğim kadarıyla +80 Bronze sertifikalı değil. Yani illa ki yeter gibi tabii öncelikle diğer parçaların güç tüketimini debilmek lazım ama. Benim tavsiyem en yakın zamanda minimum 600W+80 Bronze bir PSU alman olacak. Çünkü PSU parçaların sağlığı için önemli bir unsur. Durumun elverişliyse tavsiyem o yöndedir.
Şu an ekran kartımı yeni aldığım için PSU'ya ayıracak bütçem yok :( Bununla devam etmem gerek.
 
Şu an ekran kartımı yeni aldığım için PSU'ya ayıracak bütçem yok :( Bununla devam etmem gerek.
Değiştirmeniz için bir sebep yok. 80+ olması daha fazla güç sağladığı, yeterliliğin fazla olduğu anlamına gelmiyor.
Mevcut sisteminiz için fazlasıyla yeterli şu andaki PSU.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı