Windows 10 Retail ve OEM Key için site önerisi

DreTech

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2019
Mesajlar
29
Windows 10 Home ürün anahtarı almayı düşünüyorum ancak tereddütte kaldım. OEM anakarta işleniyor ve silinmiyor gibi yorumlar okudum. Ne yaparsan yap kaldırılamıyor diyenler vardı forumda. Ben de bu sebeple Retail almaya yöneldim ancak format sonrasında tekrar PC'yi aktifleştirmem gerekir mi ve Retail lisansı PC'den silebilir miyim, bunların cevabını bulamadım. İkinci olarak da Office ve antivirüs lisanları için sağlam lisansı önerir misiniz (başka güvenilir siteler de olur)? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
 
Ben gittigidiyordan almıştım. Kullanıyorum, etkinleştir yazısı gitti, güncellemeler de geliyor ama kontrol ettiğimde oem değil mak anahtarıyla etkinleştirildiğini gördüm. Forumda mak anahtarların neden kötü olduğunu yazan insanların yazdığı sıkıntılar benim başıma gelmedi. Microsoft üzerinden almadıkça sıkıntı çıkması çok olası. Satın aldıktan sonra kontrol etmeyi unutmayın.
 
Ben GittiGidiyor'dan almıştım. Kullanıyorum, etkinleştir yazısı gitti, güncellemeler de geliyor ama kontrol ettiğimde OEM değil MAK anahtarıyla etkinleştirildiğini gördüm. Forumda MAK anahtarların neden kötü olduğunu yazan insanların yazdığı sıkıntılar benim başıma gelmedi. Microsoft üzerinden almadıkça sıkıntı çıkması çok olası. Satın aldıktan sonra kontrol etmeyi unutmayın.

Zaten o 'saglamlisans' falan yasal değil. Ya 1000+ vereceksin ya da etkinleştirmeyeceksin.
 
Dediğiniz şey "kafasızlık" ise yasal olmadığını bile bile etkinleştirip kullanmak, hatta önermek nedir acaba? :D

Para vermekten iyidir. Korsana para vermek gerçekten kafasızlık. Onun yerine etkinleştirmeden kullanın ne oluyor engelliyor mu?
 

Geri
Yukarı