İZBAN'daki Zihinsel Engelli

Bir ara size İZBAN'daki zihinsel engelliyi anlatırım demiştim ya, işte anlatıyorum.
Hilal durağının Cumaovası peronuna indim. Bir yer buldum hatta, oturarak bekliyorum. Yanımda da bir anne ve kızı. Kız yirmili yaşlarda ama bir tuhaf bakıyor. Anne de elli yaşlarında türbanlı bir teyzemiz. Sonra kız konuşmaya başlayınca anladım, zihinsel engelliymiş. Şimdi ben bunu size zihinsel engellileri küçümsek, toplumdan dışlamak için anlatmıyorum. Öyle bir düşüncem de yok. Sadece anlatmak istedim.
Her neyse kız ağzını yayarak anne ne yapıyorsun, niye buradayız ve babamı istiyorum gibi şeyler söyleyince anlamıştım bir problem olduğunu. Sonra tren geldi ve bindik. Olaylar da burada koptu zaten. Yoksa ben manyak değilim size zihinsel engelli gördüm diye anlatayım.
Trende tartışmaya başladı anne ve kızı. Kız ben babamı istiyorum sen kötüsün diye annesine kızıyor. Ondan bağırdı. Sen kötüsün, seni öldüreceğim, babamı istiyorum, babama götür beni falan diye. Herkes acayip rahatsız oldu. Ondan sonra kız yine böyle br bağırışla kadının üstüne atladı, vurmaya başladı. Bir adam onları ayırmaya çalışınca kız bizim üzerimize atladı sonra vurmaya başladı. Bir adam kızı yere yatırdı ve diğer durakta dışarı çıkardılar. Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu tip insanlar toplu taşımalara alınmalı mı? Dediğim gibi onları dışlamak veya küçümsemek için yazmıyorum bunları. Onların ve ailelerinin durumu çok zor. Allah yardımcıları olsun.
  • Beğen
İfadeler: 6 kişi

Yorumlar

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Nazım Paşa
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
459
Yorumlar
4
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Nazım Paşa adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı