Kapitalizm Mi Komünizm Mi?

Bilirsiniz bir söz vardır: Yağmur komünisttir, herkese eşit yağar; rüzgar kapitalisttir, zayıf olanı yıkar.
Yani komünizm herkese eşit zarar verir kapitalizm ise sadece zayıflara. Seçimimi biliyorum sanırım eğer ikisinden biri zorunluysa.
  • Beğen
İfadeler: 6 kişi

Yorumlar

Bir tane komünist belediye başkanı bilmem kaç yüz tane ehl-i müslüman geçinen belediye başkanının yapamadığını yaptı.
 
Son düzenleme:
Kesinlikle. Herkes Rusya'da olanları, Mao ile Çin'de olanları biliyor. Halkın eşitliği değil sistemi sevmeyenleri katledip bazı kişileri başa çıkarıp tekrar bu kişileri kardeş gibi gösteriyor. Aslında olan ise bir avuç insanın bu hülyalarla işçi tabakasının beynini yıkaması.
 
Komünizm çok itopik, teoride komünizm pratikte kapitalizm. İnsan ruhunu komünizm ile besleyemezsin sürekli sınırlandırılarak yaşayıp farkındalık yaratmadıkça normal insanlardan fazla potansiyele sahipsen bu sende depresif bir içe dönmeye sebebiyet verir. Kapitalizm'de sahip olduğundan her zaman daha fazlasını almalısın tıpkı sürekli kömür isteyen bir fırın gibi hep daha çok vermezsen sistem kendi için'de çöker.

Tercihim Kapitalizm
 
Son düzenleme:
İslam'daki komünizm. Kapitalizmde fakir ile zengin arasında aşırı fark var, komünizmde hak eden az kazanıyor hak etmeyen çok kazanıyor(öyle biliyorum). Arada dağlar kadar fark olmayacak ama altın kaplama klozeti olan her kişinin fakirlere yardım etmeye zorlanması gerek.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Nazım Paşa
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.692
Yorumlar
11
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Nazım Paşa adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı