Neden pahalı bilgisayarlar topluyorsunuz?

İnsanlar aşırıya kaçmıyor, ülkemizde bu ürünler pahalı. Bir masaüstü alacaksın diyelim, en az 3senelik bir bilgisayara 8 9K vermek yerine ileriye dönük ve daha güncel bir bilgisayarı 15 16K'ya toplamak daha mantıklı geliyor.
 
Türkiye gibi önünüzü göremediğiniz bir ülkede yaşıyorsanız insanlar ekmeğe bile yatırım yapar. Çoğu kişi "aman yarın zamlanır" korkusundan PC topluyor.
 
  • Overdrive'da 4090 16 fps aldığı için.
  • Sayısız oyun RT desteklediği için.
  • Yakında path tracing yaygınlaşacağı için.
  • Ultrawide ile daha içinde olduğun bir deneyim için.
  • Yeni konsollar yakın olduğu için.
  • VRAM sıkıntısı yaşamamak için.
  • Diğer uygulamalar için (AI, 3D vs)
  • Sık sık yükseltme yapmamak için.
Diye gider. Şu an bence grafik isteyen oyun oynayan biri için piyasanın hakkı 4080 veya 4090. AMD için de dengi. 16GB VRAM şart. 1080p için bile sıkıntı olabiliyor. AMD tarafında da RT ile işler sıkıntı. 6950 bile RT açınca 4070 ile yarışmaya çalışıyor.

Tabii TR şartlarında bunu alabilmek alamamak ayrı konu. Ama ihtiyaç olmadığını söylemek saçma olur.
 
Pahalı derken kaç para demek lazım😀 şuan 20 k sistem anca yeni oyunları 60 fps oynatıyor ayarları kısmadan. Acaba neden pahalı diye mi sorsan daha mantıklı olur 😀
 
Yukarı da birisi ortalama kullanılan sistem fiyatı 14-15k arası demiş evet çok doğru bir yorum zaten Steam verilerine göre en çok kullanılan ekran kartı 3060 deniliyor Türkiye'de çoğu kullanıcı da bu tarz sistemler topluyor gerçi toplamak daha pahalı oluyor kampanya sistemler 14-15 k arası değişiyor mesela ben birkaç ay önce 14K ya aldım Last of Us hariç tüm oyunları 1080p Ultra ayarlarda DLSS kapalı bir şekilde akıcı olarak oynadım DLSS 1080p de oyunları bence çok kötü yapıyor Witcher 3 de DLSS kalite modunda oynadım zamanın da 750 Ti ile 720p de oynamaya çalışıyordum 50k sisteme para verilir mi amacına bağlı yayın vb yapacaksan elbette verilir ya da alkol sigara kullanmıyorsundur ev geçindirmiyorsundur işin vardır öyle verilebilir mesela ben bir meslek sahibi olduğum zaman mevcut sistemi satıp üzerine kredi çekip o zaman hangi sistem çıktıysa onun orta veya bir tık üst sistemini almayı düşünürüm çünkü ev geçindirme derdim olmuyor aylık harcıcağım para 3-4 bini geçmez e parayı nerede kullanacağım tabii ki de beni mutlu edecek şeylere yönelirim evet çok pahalı ama yapacak bir şey yok düzelmez de bu ekonomi dua edelimde aynı düzey de kalsın dolar vb teknolojiyle yarışamazsın alırsın en iyisini bir bakmışsın onun üstü çıkmış telefon alırken de aynısını yaşadım iPhone 13 ilk çıktığında Teknosa'da güzel indirimle satılıyordu o gün bende telefon alıyordum 13 serisini 3.5 bin TL'ye kaçırdım hayat böyle mantıklı düşünüp paranı güzel harcıyacaksın Türk toplumun da hep bu vardır kendini sıkıcaksın hep bir kısıtlama bir türlü şu huyumuzu üstümüzden atamadık insanlar ne ile mutlu oluyolarsa ona yönelmeli her şeyi düşüne düşüne kafayı sıyırıyoruz abi misal iki bin TL bütcenmi var ona göre yaşa on bin TL bütçen mi var ona göre yaşa hayatını sonuçta bir kere geliyoruz hayata dediğim gibi ev geçindirmiyorsanız fazla zorlamayacaksa kredi çekip alınabilir parası varsa zaten adam hiç düşünmeden alır.

Mantık efsane kredi çekip PC alıyoruz ben evli değilim kira da yok evde geçindirmiyorum yaşlı annem babamla kalıyorum EYT'den emekli oldum Almanya'da çalışıyorum ama ne Almanya ile ne de EYT ile ilgisi yok

Sizdeki düşünce olmadı araba ev alsan neysede PC almak nedir kredi çekip altı üstü oyun oynayacaksın aldığın PC üzerinden render ya da proje işleri yapsan tamam derim adam para kazanıyor dersin işte sizdeki mantık birçok kişide var toplumumuzda yanlış.

Vallaha neden çok pahalı topluyorlar bende bilmiyorum 8 GB RAM'li ve dahili grafik kartlı bilgisayarımdan en sevdiğim oyunları 35-40 FPS ile oynuyorum. Ama bence şöyle gerekçeleri olabilir;
-Arkadaşlarına hava atmak,
-Yazılımla uğraşmak,
-En son çıkan oyunları Ultra grafiklerde +100 FPS ile oynamak için bence yani, hani olur mu olur belli olmaz.
35.40 fps de oyun oynamıyorsun bence sen sürüniyorsun hemde alçak sürünme şöyle akıcı şekilde 144 hz monitörde 60 fps altına düşmeden oyna ozaman gör sendeki sisteme birdaha bakıyormusun

sizdeki durum benim 60 hz monitörden 144hz monitöre geçmeye benziycek bende memnundum ama değiştirince neyin ne olduğunu anladım.
 
Son düzenleme:
Mantık efsane kredi çekip PC alıyoruz ben evli değilim kira da yok evde geçindirmiyorum yaşlı annem babamla kalıyorum EYT'den emekli oldum Almanya'da çalışıyorum ama ne Almanya ile ne de EYT ile ilgisi yok.

Sizdeki düşünce olmadı araba ev alsan neysede PC almak nedir kredi çekip altı üstü oyun oynayacaksın aldığın PC üzerinden render ya da proje işleri yapsan tamam derim adam para kazanıyor dersin işte sizdeki mantık birçok kişide var toplumumuzda yanlış.

35.40 FPS de oyun oynamıyorsun bence sen sürüniyorsun hem de alçak sürünme şöyle akıcı şekilde 144 Hz monitörde 60 FPS altına düşmeden oyna o zaman gör sendeki sisteme bir daha bakıyor musun?

Sizdeki durum benim 60 Hz monitörden 144Hz monitöre geçmeye benziycek bende memnundum ama değiştirince neyin ne olduğunu anladım.

Yani dediğiniz gibi gönül ister daha yüksek FPS'ler görelim fakat 35-40 FPS'de benim için gayet yeterli bu konuya yazdığım ilk yanıtı dislike yağmuruna tutmanıza gerek yoktu hani herkesin kendi isteğine göre yeteri kadar FPS isteyebilir.

40 FPS senin için yeterliyse sorun yok hocam böyle devam.

Yani değil mi ama.
 

Geri
Yukarı