MSÜ'de puan mı etkili sıralama mı?

NOBODY155

Decapat
Katılım
15 Kasım 2021
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bu MSÜ'nün taban puanlarına filan baktım da hiç sıralamadan bahsedilmiyor. Acaba puan odaklı mı MSÜ? Beni bilgilendirir misiniz?
 
Hazırlanıyorum reis bakalım var bir hayalimiz.

Peki bu TYT AYT'nin rolü nedir onu çözemedim onda da bir yardımcı olur musunuz?
Ben girdim bu yıl az çok taban puanlara bakmışsındır. GENEL 310 EŞİT AĞIRLIK 321 aldım. Msü sınavının amacı sadece 2.seçim aşamalarına katılacak adayları belirlemek içindir YERLEŞTİRMEYE ETKİSİ YOK. Kara harp ve 3 tane astsubay okulu yazdım. MSÜ'de yeterli puanı alıp barajı geçeceksin önce. Sonra üniversite sınavına gireceksin. Harp okulları AYT puanına Astsubay okulları TYT puanına bakacak. YKS'den sonra Temmuz başı gibi elemelere gideceksin. Sözlü mülakat spor ve sağlık. Bunları da sıkıntısız geçersen YKS PUANIN+Mülakat puanların toplanacak ve senin ortalama aday puanın oluşturulacak. En son aşamada okullara adayların aldığı toplam puanlara göre çağırım yapacaklar. Eğer puanın iyiyse sana sıra gelecektir. Değilse yedek listelerinde de kalabilirsin ve gelmeme olasığı yüksektir. Tabi okul tercihi yazarken puan türüne ve aldığın puana göre tercih yapmak lazım. Mesela benim sayısal puanım kötü ve HAVA HARP yazsam bile gelmezdi. Onun için gerçekten istediğin kuvvetin okulunu yazmak önemli. İstek sırana göre sallıyorum hava ast kara ast gibi sıralayabiliyorsun. Ben %99 hem harp okulu hem astsubay mülakatlarına çağırılırım Haziran sonu gibi inşallah. Olabilecek en net şekilde anlatmaya çalıştım aklına takılan birşey varsa sorabilirsin
 
Ben girdim bu yıl az çok taban puanlara bakmışsındır. Genel 310 eşit ağırlık 321 aldım. MSÜ sınavının amacı sadece 2.seçim aşamalarına katılacak adayları belirlemek içindir yerleştirmeye etkisi yok. Kara harp ve 3 tane astsubay okulu yazdım. MSÜ'de yeterli puanı alıp barajı geçeceksin önce. Sonra üniversite sınavına gireceksin. Harp okulları AYT puanına astsubay okulları TYT puanına bakacak. YKS'den sonra temmuz başı gibi elemelere gideceksin. Sözlü mülakat spor ve sağlık. Bunları da sıkıntısız geçersen YKS puanın+mülakat puanların toplanacak ve senin ortalama aday puanın oluşturulacak. En son aşamada okullara adayların aldığı toplam puanlara göre çağırım yapacaklar. Eğer puanın iyiyse sana sıra gelecektir. Değilse yedek listelerinde de kalabilirsin ve gelmeme olasığı yüksektir. Tabii okul tercihi yazarken puan türüne ve aldığın puana göre tercih yapmak lazım. Mesela benim sayısal puanım kötü ve hava harp yazsam bile gelmezdi. Onun için gerçekten istediğin kuvvetin okulunu yazmak önemli. İstek sırana göre sallıyorum hava ast kara ast gibi sıralayabiliyorsun. Ben %99 hem harp okulu hem astsubay mülakatlarına çağırılırım haziran sonu gibi inşallah. Olabilecek en net şekilde anlatmaya çalıştım aklına takılan bir şey varsa sorabilirsin.

2.seçim ne oluyor, sözlü ve fiziki mülakat mı?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı