2024 yılında League of Legends mi DotA2 mi?

Dota 2'nin oyuncuları da toksik hatta gördüğüm en toksiklerden. Oyuna yeni başlayanlara karşı daha da kötü, Dora Özsoy'un bir klibi var bununla ilgili oyuna yeni başladığını ve ne yapması gerektiğini soruyor adamlar direkt "kill yourself" yani "kendini öldür" diyor :D. Kitle harici de oyunu tam anlamıyla tek başına öğrenmen çok uzun sürecektir 5-6 ay rahat sürer.
 
Herkese selam, iyi geceler dostlar.

Üzülerek söylüyorum yakın zamanda bilgisayarıma fidye yazılımı bulaşması nedeniyle bir çok hesabımı ve dosyamı kaybettim. Virüsü temizledim virüsun kalıntıları mevcut ücretli bir uygulama ile bilgisayarı temizleyip en yakın zamanda disk yedeği alıcam. Çoğu uygulamayı kurtarsam da Ubisoft vb. gibi uygulamaları maalesef geri alamadım en büyük darbem RiotGames hesabımı kaybetmem oldu. 4.5 yıllık LoL hesabım (2000₺ yakın nakit çekimi yaptım) ve 2.5 aylık VALORANT hesabım başka kişilerin ellerine geçti. Kurtarılamayacağını bildiğimden ticket açma gereği duymadım...

Oyun oynamayı seviyorum, MOBA türünü ayrı seviyorum. Fakat 2016'dan beri oynadığım LoL bana boşa zaman harcattı. İyi oynadığıma inanıyorum Bronz 1 yukarısını kanser kitleden dolayı göremedim. Ama sıfırdan başlarsam Platin olmasa bile Altın kümeyi görürüm diye düşünüyorum fakat zaman çokta fazla zaman harcama isteğim yok. VALORANT için sıfırdan giriş yapıcam ama League of Legend's için istemiyorum. Sizce bu yılda League of Legends'a başlanır mı? DotA2'ye başlasam çok mu zorlanırım? Evet daha temiz bir kitle, daha ağır bir rekabet, daha disiplinli bir oyun ama gerçekten de 1 seneye yakın gibi bir süre mi istiyor oyunu öğrenmek? Günde kaç saat oynasam ve kaç saat videolar izlesem 1 sene içinde oyunu öğrenmiş olurum?

MOBA türü oyun oynamak istiyorum ve DotA2'nin LoL geçmişim olduğundan uygun olduğunu düşünüyorum. LoL'den devam edip tekrardan gittiği yere kadar gitmeli miyim yoksa DotA2'den MOBA adına sıfırdan bir başlangıç mı yapmalıyım? Ciddi ciddi soruyorum trollemeyin. Şimdiden teşekkürler...
Merhabalar. LoL'de akıl almaz hileler ve scriptler var ve düzeltmiyorlar. Dota 2 iyidir tavsiyemdir. Gerçek moba sevdası Dota 2'den başlar hocam :)

LoL'de ikidebir 10 yaşındaki kendisini bir şey sanan türemelerle oynayacağıma adam gibi Dota 2'de 40 yaşındaki oyuna odaklanmış Rus amcalar ile oynarım daha iyi.

Dota 2 zor değil. Siz nasıl LoL'ü öğrendiyseniz Dota 2 aynı şekilde öğrenip oynayabilirsiniz. Dota 2 zor değil, maçları uzun sadece.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Karşı taraftan e-posta değişimi olduğu için ticket açmaya yeltenmedim ama açarım. Zaman geçti ama 1 hafta? Bir problem olur mu?

benden kaynaklı bir hata yok doğruya doğru. oyuna hakimim 1 defa bile olsa Clash'a girme şansım oldu. Geç vakitten sonra main elde ettim + gelen oyuncuların takım kimyalarına uyum sağlayamadım bu tamamen takım içi sorunlardan kaynaklı (oyun içi iletişim, buff ve minyon alımı, serideyken trollemeler vs.) Bu yüzden ileriye gidemedim.

Şimdi ise bunları kenara bırakarak LoL'e başlamak istemiyorum DotA2'ye geçiş yapsam alışma sürecim nasıl olur? İnanıyorum DotA2'de iyi bir küme elde edebilirim. Düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.

Hocam ben calindiktan 2 hafta sonra aldım sadece hesap ile ilgili kişisel bilgileri bilmeniz lazım bir de 2.ci bir e-posta
 
İyi oynadığıma inanıyorum... Dan sonrasını okumadım bu nasıl bir yaklaşım bir oyunu iyi oynadığına inanmak... Yani kusura bakmayın ama sizden çok çok üst seviyede oynayan oyuncular bile kendini kötü görebiliyor iken sizin yapınızdaki insanlar mütevazi değil ve oyunda hatasında iddalı olan kitle oluyor maalesef. Umarım inançlarınızdan ziyade oyun kültürünüzü ve deneyiminizi inançlarınız ile değil de statslarınız ile değerlendirebilirisiniz.
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim saygı duyuyorum. Soruma uzak bir o kadar güzel bir cevabınız olmuş. Ama saygı göstericeğinize inanarak bir cevabım olucak.

😇 Bir insanın bir oyunu iyi oynadığını düşünmesi oyuna göre değişir bu oyun içerisinde birçok oyunculuğu istatistiği küme bazında kötü olup oyuncular var ve onlar kendinin iyi oynadığına inanırken benim iyi oynadığıma inanmam yanlış değil. 8 senedir oynuyorum 4 senedir devamlı oynadığım hesabımda kendi kümemde olan oyunculara nazaran iyi oynadığımı düşünerek alt kümeye mahkum kaldığımı belirttim bunun mütevazılık ile alakası yok ve belirtirken herhangi yüceltici ya da rekabetçi bir tasvipte bulunmadım. Böyle bir oyunu bende sizin umduğunuz gibi istatistiklerim ile değerlendirmek istedim, istiyorum ama oyun beni ileriye götürmüyor. Benden kat kat iyi oynayan, istatistiği olanlar, 1v1'lerde alabilicekler var bunu kabul ediyorum fakat beni katagorize etmeniz yanlış.
 
Son düzenleme:
Merhabalar. LoL'de akıl almaz hileler ve scriptler var ve düzeltmiyorlar. Dota 2 iyidir tavsiyemdir. Gerçek moba sevdası Dota 2'den başlar hocam :)

LoL'de ikidebir 10 yaşındaki kendisini bir şey sanan türemelerle oynayacağıma adam gibi Dota 2'de 40 yaşındaki oyuna odaklanmış Rus amcalar ile oynarım daha iyi.

Dota 2 zor değil. Siz nasıl LoL'ü öğrendiyseniz Dota 2 aynı şekilde öğrenip oynayabilirsiniz. Dota 2 zor değil, maçları uzun sadece.
DotA'da da bir sürü script var. Sadece DotA mantık olarak bir kaç skor öne geçen kimsenin oyunu domine etmesine izin vermediği için ve biraz hantal bir oyun olduğu için scriptler daha az göze batıyor, daha zor anlaşılıyor olabilir.
 
Hocam saygılı bir biçimde açık açık yaptığınız yorumunuz için teşekkür ederim saygı duyduğumu belirtmek isterim. Cevabınıza ek bir şeyler eklemek istiyorum umarım sizde saygıyla karşılarsınız.

Oyuna hakim olan adam çıkar o elodan. Ben mobalarda beceriksiz bir insanım, ben bile oyun bilgisiyle plat civarına çıkmış biriyim. Yıllarca oynamama rağmen ancak oraya geldim. Tekrar söylüyorum, mobalarda kötüyüm ben.

Ama fark ettim ki ben iyi oynayınca zaten çıkıyorum. Her maç iyi oynarsan, oyun bir noktadan sonra kaybettiğinde az kesip, kazandığında çok vererek çıkmana yardımcı oluyor. Eğer çok kesip, az puan veriyorsa, ligin altında performans veriyorsun demektir. Yakın yakınsa, o lige ait bir oyuncusun. Kısaca bronzdan çıkamıyorsan problem sendedir. Hiç troll afk diye suçlamanın anlamı yok.
Şunu söylemek istiyorum kendinizin MOBA oyunlarında kötü olduğunu belirterek Platin kümeye kadar çıkmışsınız. Sizin dediğiniz gibi bir yerden sonra tamamen skor odaklı gidicek olursak ben çoktan en yüksek ihtimal Altın kümeyi görür Gümüş-Altın arasında gider gelirdim. Bu noktada ise kendimde bir sorun olduğunu kabul ederdim. Skor bazından agresifliğim ve belirsiz alanım olduğu için ortalamanın altında ona rağmen Gümüş-Altın kümelerde oynayanlar var, rastlamışsınızdır. Ama Bronz kümeye mahkum olmam benden kaynaklı değil, oyun beni ileriye götürmüyor.
Hangi oyun olursa olsun bronzdan çıkamayan herkesin bahanesi aynı. Takıma uyamadim, takım trolluyor. Asla sorun ben değilim, sorun hep başkaları. Bu kafayla ne Dota'da rank kasarsin, ne LoL'de.

Dota LoL'den daha komplike bir oyun. Daha fazla mekanik var ve daha fazla dikkat etmen gereken nokta var. LoL'de bronzdan çıkamayan biri olarak Dota'da daha da zorlanırsın.
Dediğiniz gibi bahanelerin arkasına sığınırsam, forum içinde tartışmaya girmezsem eksiklikleri mi görüp gelişim sağlayamam. Belirtmek istediğim 10 maçın 6'sında bazı oyuncular gerçekten toxic bir haldeki takım ruhu olmuyor. Anlamışsınızdır demek istediğimi.
DotA'nın komplike ve rekabet isteyen bir oyun olduğunun söylemlerini duyuyorum. Sizinde dediğiniz gibi fazla mekanik ve dikkat gerektiren noktalar varsa öğrenmem biraz zaman alıcak, öğreniceğim vakit herkes gibi zorlanıcağımı sanmıyorum.
Görmesi bir şey değiştirmez hocam. Liginden iyiyse çıkarır oyun o ligden bir şekilde. Bir de bazen kötü olduğunu, o lige ait olduğunu kabullenmek gerek. Öyle olunca en azından eksiklikleri fark edip, geliştirmek için bir şey yapıyorsun.
☺️ Ayrıca ben iyi/kötü oynanış fark etmeden oynadığım oyun ile Bronz kümeye ait olduğumu kabullendim bunun için bir şeylerin değişmesi gerektiğini düşünüyorum.


Dostum LoL'de bronzdan bile çıkamamışsın. DotA'da sana neler yaparlar sen düşün artık. Lol kadar basit bir oyun değil kompleks bir yapısı var.
🙂 Elbette kompleks ve zor bir yapısı var. League of Legends'i nasıl öğrendiysem kat ve kat üstüne katarak DotA2'de gelişim sağlayabilirim. Bronz kümeye mahkum olmayı kabul ediyorum ama Bronzdan çıkamamamın sebebi belki de ben değilimdir.

Ticket açsan alırsın hesabı. Oyunlar hakkındaysa şunu net söyleyeyim, şu anda LoL, Valorant oyunlarının ikisi de oynanmaz derecede berbat hale geldi. Bak bunu oyun kötü diye demiyorum, eline bilgisayar verilmiş 8yaşında çocuğun anana küfretmesi veya sürekli maça gelen trollcü ergenler ve bunu yaparken kendinin komik olduğunu sananlar için diyorum. Oyunun kitle berbat. Yani oyuna 12yaşında biri girse 5işilik takımdaki en büyük kişi oluyor genelde. Benim bırakma sebebim buydu, arada giriyorum onda da soğuyup 1maçta çıkıyorum. Bence story mode denemelisin, belki bir Detroit Become Human.
Oyunların kitlesi sebebiyle eskisi gibi online ağırlıklı oyun oynama zevkim kalmadı sorduğum soruya yakın verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.
🙏🏼 Detroit Become Human ise uzun zamandır merak ettiğim ve oynamak istediğim bir oyun en yakın zamanda, Heavy Rain oyununu ve Beyond Two Souls oyununu bitirdikten sonra başlayacağım sözüm olsun.
 
Son düzenleme:
Şahsen, LoL DOTA'dan çok daha iyi bir oyun şu an. Teker teker saymayacağım, hemen hemen her konuda. Bunu rahat rahat söyleyebiliyorum çünkü şuan MOBA oyunlarında DOTA, LoL'ün rakibi bile değil. Riot Games'in şuan LoL'ü diğer oyunlarına kıyasla pek umursamamasının sebebi de aslında bu.
Hesap çalınma işine gelecek olursak, hesabını almak için hala geç değil. Bilet gönderip geri alabilirsin.
 
Şahsen, LoL DOTA'dan çok daha iyi bir oyun şu an. Teker teker saymayacağım, hemen hemen her konuda. Bunu rahat rahat söyleyebiliyorum çünkü şuan MOBA oyunlarında DOTA, LoL'ün rakibi bile değil. Riot Games'in şuan LoL'ü diğer oyunlarına kıyasla pek umursamamasının sebebi de aslında bu.
Hesap çalınma işine gelecek olursak, hesabını almak için hala geç değil. Bilet gönderip geri alabilirsin.
Cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınızın üzerine merak ettiğim bir şey var cevap verirseniz mutlu olurum. Sizden önce cevap veren arkadaşlar bilet göndermemi söyledi ilk defa RiotGames'e bileti az önce gönderdim ve bana böyle bir mail geldi.
1713988571973.png
Mail içerisinde talebiniz onaylandı yazıyor?
 
Açıkçası Riot oyunlarından uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. O kadar yıl LoL oynadıktan sonra ilaç gibi geldi diyebilirim. LoL'den çok daha detaylı, eğlenceli ve zaman harcamak gerekiyor. En sevdiğim kısım karakterimizin herhangi bölgesini kişiselleştirebiliyoruz, 30 lira harcayıp gayet şekil duruyorsun 😀

Vechiron izlemeni öneriyorum. Birazcık küfür falan içerebilir :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınızın üzerine merak ettiğim bir şey var cevap verirseniz mutlu olurum. Sizden önce cevap veren arkadaşlar bilet göndermemi söyledi ilk defa RiotGames'e bileti az önce gönderdim ve bana böyle bir mail geldi.
Eki Görüntüle 2177931Mail içerisinde talebiniz onaylandı yazıyor?
Bu cevabı bileti gönderdikten hemen sonra aldıysanız muhtemelen bilgilendirme mailidir. İçeriğini atar mısınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı