7500 TL'ye 3DS Max ve vRay için Sistem Tavsiyesi

@SypeR
Okuduğunu anlamayan, bilmediği bir program/yazılım hakkında ahkam kesen birinin zekasından şüphe eder onu kendi farkındalığında ömür boyu yaşamaya bırakırım. Vaktimi seninle harcadığım için utanıyorum. Adam sistem tavsiyesi istedi, sonuca bak.

@Devran Akar Hocam kusura bakma, facebook kullanmadığım için konu açmanı istedim. Ama unutmuşum buradaki bazı problemleri.
 
Arkadaşlar sistem önerirken güç kaynağını falan unutyorsunuz.

@Oğuzhan Yıldırım yani kısacası extra 400 tl daha verip raid falan yapma diyorsun? Yapılırsa tabi ki iyi olur diyorsun eyvallah da işte o yapılırsa ne kadar iyi olurdu? Bana rakamsal bazda max bilen biri olarak açıklarsan çok sevinirim. Sana da aynı soruyu sorayım 840 evo ile rapid mod açık 1 saatte aldığım bir randerı 2 tane 840 evoyu raid yapınca ne kadar zaman alırım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Devran Akar

3ds Max dosyaları kendi içine almaz, kullanacağı zaman diskten okur. Saniyede 500 mb okuma hızı olan bir disk zaten fazlasıyla yeteceği için render süresinde değişme olmayacaktır. Sen yine de rapid modda kullanırsın ama.

Önerdiğim sistemde Gold sertifikalı RM750 var. Bu sisteme almışken AX serisi titanium bir PSU alınması lazım aslında yani ben ax1200i alacağım kendime.

Bütçeyi aştığı için ax860i ekleyemedim. İleri vadede ekran kartı ekleyeceksen inventustan evga supernova alabilirsin ama onlar gold. Tek avantajı 1300w olması ve fiyatının ax860i ile aynı olması.
 
@Recep Baltaş

Mimari modelleme ve render için sistem toplayan bir adam için 6 gb vram bulunmaz bir nimettir. Sırf bunun için titan alan bir sürü insan var. Oyunlar için 6gb vram gerekli olduğunda, bir sürü yeni kart çıkmış olacak zaten ve hepsi bu karttan çok çok daha iyi olacağından 6 gb Gtx 780 oyun için gereksizdir. 780ti en iyi tercihtir.

Ama bakın üstüne basa basa söylüyorum, 3ds Max için sistem toplayan adamlara 6gb gtx 780 varken, gidipte 780ti önermeyin. Çünkü çoğunluk cpu tabanlı render motoru kullanıyor. Çizim esnasında realistic görünüm için, devasa dokuları nesnelere atayıp rahat çalışabilmek için Vram gerekli.
 
Yanlış bilgilendirme demişsiniz nVidia quadro kartlar 3D Render içindir zaten. Adam oyun oynayacağım demiyor.
... bir pc istiyorum. Yaptığım makina her anlamda geliştirilebilir olmalı. Aynı zamanda oyundur, günlük rutin işlerdir falan bu bilgisayarı kullanacağım. Bütçemi...
Bunu alıntılarım ve sana konuyu okumadan cevapladığın için ve hatanı düzeltmediğin için 1 günlük daha ceza uyguluyorum. Bundan sonra konuları okursun umarım.
 
Yanlış bilgilendirme demişsiniz nVidia quadro kartlar 3D Render içindir zaten. Adam oyun oynayacağım demiyor.

Bak güzel kardeşim. nVidia quadro dediğin kart biosu değişik herangi bir gtx kartıdır. Yazılım optimizasyonu olmadan ekran kartı bir hiçtir. Şimdi sadece 3ds Max için sistem toplayan bir insana artık quadro önerme devri bitti. Kaldı ki bu programı kullanmadığın apaçık ortada. Lütfen insanları yanlış yönlendirme. Bilmiyorsan da sus. İlle de yorum yapmak zorunda değilsin.

Ayrıca adam V-ray'de render alacağı için render esnasında Quadro'nun gram etkisi olmayacaktır. Ne kadar thread'li işlemcisi varsa performansı o kadar çok olacaktır.

Gelelim ; neden quadro devri bitti ?

Demiştik ya yazılımsal destek olmadan kart bir hiçtir diye. Son bir kaç yılda 3ds max için hızlandırıcı yazılım çıkmadı. 3ds Max 2013'ten sonra yani 2014'te autodesk bu olaya el attı ve kendi içinde var olan Nitrous driver'ını bütün kartları quadro gibi kullanabilecek şekilde optimize etti.

2013 sürümünde 57 fps aldığım sahneyi 2014 sürümünde açtım 119 fps aldım. Üstelik Gtx serisini geç Ati HD serisi eski kartlarda bile denedim sonuç aynı = Felaket bir performans artışı.

Şimdi kısaca özet geçiyorum ;

3ds Max kullanmak için pc isteyen bir insana şöyle tavsiye verilir.

1) V-ray Adv kullanıyorsa, ömür boyu onu kullanacaksa 6 çekirdek / 12 threat intel tavsiye edilir. Çalışma anında maksimum performansı Titan Blackten alır, sonra 6 gb gtx 780'den. Eğer büyük sahnelerde çalışmayacak küçük çaplı bir kullanıcı söz konusu ise ve bu insana tavsiye verilecekse, 780Ti'den aşağı doğru sıralama yapıp bütçeye göre tavsiye verilir.

2) Gpu tabanlı bir render motoru kullanacaksa kişi, titan Z'den aşağı doğru sıralama yapılıp bütçeye göre tavsiye verilir. Bu konuda aynı 3 gb Gtx 780ti ve 6 Gb Gtx 780 gibi iki çok yakın kart söz konusu olursa önce vRam'e bakılır. Vram olmadan sahneye ekleyebileceğimiz nesne/doku sayısı genişleyemez ve gpu'nın hızı zaten kullanamadığımız için önemsiz kalır. Render output değerleri, bellek bant genişliği, Tmu değerleri daha az olsa bile 6 gb Gtx 780 seçilmelidir 780ti yerine. Çünkü istediğimiz polygonda istediğimiz devasa dokuları çalışma ekranına eklediğimizde rahat çalışamıyorsak bu vram yetmediğindendir ve bu diğer özelliklere değişilmez.

Neyse. Bahsettiğim Driver.

renderrr.jpg
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı