Ekrana Görüntü Gelmeme Sorunu

bespokeN

Hectopat
Katılım
15 Temmuz 2014
Mesajlar
25
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi akşamlar.

Bilgisayarım uyku moduna girdi. Her zaman ki gibi faremi oynatıp açmak istedim fakat olmadı. Ardından bilgisayarı açma tuşuna uzun süre bastım fakat kapanmadı, ben de çareyi fişi çekmekte buldum. Tekrar açmak istedim sorunsuzca açıldı fakat ekrana BIOS görüntüsü bile gelmemekte, fare ışığı yanmamaktaydı. Kapağı açıp çalıştırdığım da ise ekran kartı fanları 2 saniye dönüp duruyordu. İşlemciyi çıkarıp taktım, ramleri denedim, farklı ekran kartı ve güç kaynağı denedim fakat sorun hep aynı oldu. Sizce sorun nedir? Yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim. Tekrardan iyi akşamlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cahilliğime verin elektrik-elektronik konusunda pek iyi değilim nasıl yapabilirim? Tecrübeli olmadığımdan dolayı herhangi bir riski var mıdır?
Risk olarak yok ama hdd anakart vs. bütün bileşenlerden çıkartın kabloları. Sonra 24 pinlik büyük soketteki yeşil kablo ile bir tane siyah kabloyu kısa devre yaptırın.Kısaca bir kablo parçası bulun uçlarını soketteki deliklere sokun.
 
Bu sorun daha iki gün önce basıma gelmişti bütün fanlar çalısıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu.
sonra kontrol kalemini kasaya tuttugumda elektrik vardı ama carpmıyordu cünkü cok yüksek volt degildi zaten carpması icin en az 50v olması gerekli.
Neyse Çözümü Su arkadasım bilgisayarın tahminimce Topraksız bir yerde calısıyor bu yüzden bellik bi mühdet sonra bilgisayar calısıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.
Bu yüzden Biligsayarını topraklı bir prize takıp denemen gerekir.
Eger Çalışmazsa Prizi kontrol etmen gerekir, Prizin içini acıp icinde en az 2 kablo olur topraklı priz ise 3 kablo olur eger 2 kablo var ise-
2. çözüm olarak Sıfırlama yaparak gidere bilirsin.
Sıfırlama Nasıl Yapılır:
Prizin içinde bulunan 2 adet kablonun biri Faz[yani elektrik olan] biri ise nötr dür, bunu kontrol kalemiyle ögrenebilirsin.
Sonra nötr olan ucdan topraklamaya bir kablo yardımıyla atlama yaparsın ve Sıfırlama Olmuş olur.
Kendim Sorunumu Böle çözmüştüm, bizim evde topraklama olmadıgı icin mecbuen sıfırlama yapmak zorunda kaldım zaten kendim elektrikçiyim.
İnş yardımcı olmuşumdur. Eger Sorun çözülürse haber edersen sevinirim.
 
@Bluecat42 peki böyle bir durum da ekran kartı fanlarının 1 saniye dönüp durması normal mıdır? Bu bahsettiğinize bağlanabilir mi bu durum?
Evet normaldir cünkü ekran kartı ısınmadıgı sürece fanlarını calıstırmaz sadece ilk açılışda fanın üstündeki tozları atmak icin ya ters döner yada hızlı döner.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı