FX-4100 sisteme yükseltme

bespokeN

Hectopat
Katılım
15 Temmuz 2014
Mesajlar
25
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler herkese...

Şuan ki sistemim:
  • Anakart: Gigabyte GA-970A-D3
  • İşlemci: AMD FX-4100
  • Ekran Kartı: AMD Radeon HD5450 1GB
  • RAM: 2x2 4GB DDR3 RAM
  • PSU: 350 Watt
Şöyle ki 700 TL bütçem var ve bu bütçe tüm sistem için değil tabii ki.Öğrenci olduğum için parçaları zamanla toplamaya karar verdim ve ilk olarak aklıma işlemci ve 600 Watt ve üzeri bir kasa almak yattı. Anakartım ise eski bir model ve değiştirmeme gerek var mıdır? Eğer gerek yoksa AMD FX-8320 ve dediğim gibi 600 Watt ve üzeri güç kaynaklı bir kasa almayı düşünüyorum.

Bu konu üzerinde önerilerinizi bekliyor teşekkür ediyorum.
 
Aslında güç kaynağı ve ekran kartına yatırım yap derim sonrasında anakart ve işlemci olsun.
Şuan iyi bir ekran kartı alsan GTX750Ti güç kaynağı yeterli olur diye düşünüyorum ve işlemcin darboğaz yapmaz. GTX750Ti ' den artan parayı anakarta yatırım yapabilirsin ama o.c ile uğraşmıyorsan anakartı dert etme. 2.Seçenek ise 600W güç kaynaklı kasa yerine sadece güç kaynağı al daha uygun olabilir 130TL. Sonrasında işlemci ve anakarta para kalır diye düşünüyorum. Ama unutma parayı sadece ekran kartı ve güç kaynağına ayırman daha mantıklı.
 
Öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkürler @manytools .İşlemci + PSU almayı düşünmeden önce aklımda Ekran Kartı + PSU vardı.Fakat işlemci de eski olduğundan ayrıca oyun oynayacağımdan sıkıntı olur diye düşünmüştüm.

Edit: @Eray Eker Şuan ki durum için tavsiyemiz tam bana göre fakat kasam biraz sıkıntılı olduğu için sistemimi zamanla toplayacak olsam bile herşey sıfırdan olacak.Şuan da PSU ne kadar sağlıklı ne kadar enerji veriyor ondan da emin değilim.GTX 750Ti bile sıkıntı çıkarabilir fakat 100-150 TL daha bütçeyi arttırabilirim Ekran Kartı + PSU için.
 
Son düzenleme:
Aynı işlemciyi babama verdiğim masa üstü bilgisayarımda kullanıyordum ve stabil 4.3 ghz de gayet sıkıntısız ve kasıntısız bir şekilde oyun oynuyordum. Dediğim gibi ekran kartın biraz düşük kaldığı için oyunlarda sıkıntı yaşıyorsun dostum. Ekran kartına ve psu ya yüklenmelisin :) .
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı