İ5 4690 Oyun Bilgisayarı Toplama

sinanakay

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2014
Mesajlar
75
Amd sistemden vazgeçtim, bütçemi biraz daha yükselttim, fakat ram'i 4 gb almam lazım. Daha sonra update yaparım. Bunun için bir anakart lazım. Ben MSİ z97 Mate düşünüyorum. Amacım oyun ekrankartı 1 ay sonra alacağım. Amd'den vazgeçmemin sebebi overclock yapacaksam intel'de yaparım dedim. Zaten güç tüketimi daha yüksek.
123.jpg
 
Aynen öyle benim sıkıntım rami şimdilik 4 gb alacağım. 1 tane daha alırsam 8 de takılı kalacağım. Birde z97 al diyorlar, yani tavsiyeleri böyle birde h81-plus var. 170 küsür.

O yüzden anakartı sordum, şuanki bütçemle minimum 4670k alabilirim baktım ve gerçekten değmez 10 fps bile olsa. Uzun kullanmak için intel almak istiyorum. Amd alırsam 8320 alacağım büyük ihtimal overclock olduğu için ömrü daha az olur. Oyun sistemi olacağı içinde cebimde para kalsın ekran kartına ve ram'e yatırım yaparım diye şimdilik i5 4690 iyidir diye düşündüm. PC Custom Builder - Game Builder List
Bu site oyunlara göre karşılaştırma yapıyor. Güzel bir site.

upload_2014-7-28_1-27-6.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
8 gb ram senin için yeterli olacaktır gibi düşünüyorum. Toplamak istediğin parçaları bide fiyat limitini söylersen elimden geldiğince yardımcı olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4690 işlemciyle overclock yapamazsın. 4690k veya 4670k almalısın overclock için ama bütçe kısıtlıysa amd ye yönelmek mantıklı. Sebebi ise intel almanın sebebi z97 gibi yeni bir çipseti var ve daha ileriye yönelik. Ama z97 pcmate gibi herşeyi kısılmış bir anakart alacaksan amd sistem topla daha iyi. MSI Türkiye Z97 PC Mate sata express veya m.2 falanda yok. Eğer z97 chipsetli bir anakart alacaksan en azından MSI Global Z97 GUARD-PRO bunun gibi bir anakart al. Veya asusun h97m plus ama o zaman overclock yapamazsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa + PSU aldım 270 TL (Zalman z3 - OCZ 650w 80+ Bronze)
İşlemci + Anakart + Ram
900 TL bütçe (Bayramda geldi para gelirse oradan buradan ram'de sıkıntım olmaz. Benim öğrenmek istediğim olur da işlemci update yaparsam sıkıntı olur mu? i7 mesela)

Edit: Ekran kartı da alınacak. 1 ay sonra.

4690 işlemciyle overclock yapamazsın 4690k veya 4670k almalısın overclock için ama bütçe kısıtlıysa amd ye yönelmek mantıklı sebebi ise intel almanın sebebi z97 gibi yeni bir çipseti var ve daha ileriye yönelik ama z97 pcmate gibi herşeyi kısılmış bir anakart alacaksan amd sistem topla daha iyi. MSI Türkiye Z97 PC Mate sata express veya m.2 falanda yok eğer z97 chipsetli bir anakart alacaksan en azından MSI Global Z97 GUARD-PRO bunun gibi bir anakart al veya asusun h97m plus ama o zaman overclock yapamazsın.

Overclock aslında oyunlar da pek fark etmiyor. Bana göre tabi bu işin hastalarını bilemem 5 fps için yapanlar vardır. Beni 2 3 yıl idare etsin. Daha sonrasında i7 alırım, ekran kartı yükseltirim bunun gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2-3 yıl idare etsin derken zaten idare eder ama ultra takıntın varsa bütçeyi arttırmalısın.

AMD'ye yönel derim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Watch Dogs ultra açarsın ama fps 25 yada daha az olur, bu oyun biraz sıkıntı. Zaten AA ya hiç açmayacaksın bu oyunda dediğin gibi yüksek bütçe lazım ama diğerlerine yetiyor. Far cry 4 , BF4 gibi zaten COD diğerlerinden daha az sistem istiyor. Watch Dogs ultra oynama high oyna benim için çok fark yapmaz. İleriye dönük önceliğim. Ram sıkıntı olmaz büyük ihtimal olursa da satarsın 8+8 alırsın. 2 slot yeter herhalde.

2-3 yıl idare etsin derken zaten idare eder ama ultra takıntın varsa bütçeyi arttırmalısın

amdye yönel derim

Kardeşim düşün acele edip hemen alsaydım 100 200 tl için amd 6300 alacaktım :D
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı