iPhone 15 bataryası hızlı bitiyor

BlackCaT

Kilopat
Katılım
9 Mayıs 2018
Mesajlar
1.718
Yer
İstanbul
Yaklaşık 1 hafta önce iPhone 11 cihazımı satıp iPhone 15 128 GB satın aldım cihazdan cihaza aktarım yapıldı kullanmaya başladım. Ancak pili çok hızlı bitiyor yaklaşık 4.5-6 saat arası ekran süresi alıyorum devir sayısı 7, pil sağlığı %100, iyileştirilmiş pil şarjı açık ancak YouTube'dan yapılan testlere baktığımda bu sayı 7.5-9 saat arasında cihazda oyun oynamıyorum, kamerasını çok kullanmıyorum sadece okula giderken hücresel veri + YouTube Music+ biraz sosyal medya eve geldiğimde de Wi-Fi + WhatsApp kullanıyorum. Günü bir şekilde az kullanarak kurtarıyorum ancak 52.000₺ verdiğim bir cihazın böyle olması beni üzdü ve pişman etti.

Cihazı açıp kapatınca şarjım %2-3 oranında düşüyor + %50 pil var diyelim 10 dakika uygulama kullanıyorum pil %49 oluyor ekranı kilitleyip kenara koyuyorum 2 dakika sonra elime alıyorum %47-48 bandına inmiş.

Arkadaşım pili %0 olup telefon kapanana kadar kullan 1-2 saat bekle sonrasında şarja tak %100 olsun ama yine de 2-3 saat daha çıkarma bu işlemi uzun süreceği için gece yatarken yapmamı söyledi sizce yapmalıyım?

Apple destek ile konuştuk applecare ile cihaza bağlandı her şeyiniz normal servise gerek yok diyerek görüşmeyi sonlandırdı MediaMarkt ise cihazın değişimini yapmıyor.

Cihaz yedeklenip sıfırlandı ardından kurulum yapıldı sonuç aynı iOS 17.4.1 kurulu.

Cihaz ayarları;
Apple reklamları ve analizleri kapalı.
Konum ayarı asla veya kullanırken.
Arka planda uygulama yenileme kapalı.
Otomatik parlaklık etkin.
Çoğu uygulamanın bildirimi kapalı.
Klavye ses kapalı ancak titreşim açık.

Bu durumu yaşayanlar oldu mu nasıl çözdünüz? Zamanlamı geçecek yoksa iPhone 15'ten aldığım süreler veya yaşadıklarım normal mi? Eğer böyleyse kimseye almasını önermem 12-13 serisinin alınması daha makul.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı