LoL, Valorant'taki Vanguard sistemi PC'nizdeki her şeyin ekran görüntüsünü alıyor iddiası

Vanguard açık kaynaklı bir kernel bazlı AC programı. Dediği gibi olmazsa uzmanı insanlar anında olay çıkarırdı. Sorun olduğunu sanmıyorum. Riot, Vanguard'ı AC sistemi gelişsin diye açık Kaynak'a çekti.


Kaynak kodlarını mi actilar? Ben kapalı kaynak kodlu diye biliyordum. Öyleyse kesin fark edilir.

@erengore benimle dalga geçiyorsun değil mi ?😁.
 
Son düzenleme:
İddia doğru olabilir bence çünkü bir sistem düşünün ve bu sistem, arka plandayken hile açıp açmadığınızı tespit edebiliyor. Masum olduğunu düşünmüyorum.
Riot açıklaması :
Diğer tespitleri gerçekleştirmek için doğrudan ekran görüntülerinin gönderilmesine ihtiyacımız var. Ancak bu ekran görüntüleri bazen kişisel verileri içerebiliyor. Örneğin LoL'e yüklenen her kütüphanenin dosya dizinini kaydediyoruz ve eğer bunlar kullanıcı klasöründe yer alıyorsa kullanıcı adını da barındırabiliyor. Bu yöntemin çalışma prensibi sayesinde bir hile yazılımını keşfettikten sonra onu yalnızca kullanmaya devam edenleri değil daha önceden kullanmış olan hesapları da tespit edebilme imkânımız oluyor. Bu tür verileri yalnızca 14 gün "depolarımızda" tutuyoruz ve hile tespiti dışında hiçbir şey için kullanmıyoruz. Vanguard'ın kontrol ettiği her şeyi sizinle paylaşamayız, aksi halde hileciler en çok neye odaklanmaları gerektiğini öğrenirdi. Bu sistemin başarılı olması için biraz gizlilik şart ancak umarız açıklamalarımız, topladığımız verilerle ne yaptığımıza dair kafanızdaki soru işaretlerini giderebilmiştir.
Söyle bir aciklama yapmışlar.
 
Bu program sistemdeki en yüksek rütbeye sahip. Aklınıza gelecek her haltı sistemde izleyip erişebiliyor. Denilen de gayet mümkün.

Vanguard tek taraflı çalışıyor ama bildiğim kadarıyla. Gönderiyor. Almıyor. O yüzden siber saldırıda bir sıkıntı çıkacağını çok zannetmiyorum.
Ağ erişimi (internet intranet vs ) olan tüm yazilimlar kontrol amaçlı bile olsa birbiri ile veri alışverişi yapar kodlama mekaniği bu şekildedir. En azından handshake protokolü çalıştırılır ki handshake protokolü üzerinden payload gönderilip access violation hatası vasıtası ile ram belleğinize istenilen yazılım uzaktan yüklenip işletilebilinir. O sebeple vanguardin Linux da çalışmıyor olması müq. Dota2 rulez artık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı