PayPal ile Yurtdışından Alışveriş Sorunu ve Çözümü

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.964
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
"PayPal, Türk Lirası bakiyesi oluşturma ve Türk Lirası'yla işlem yapma olanağını yalnızca Türkiye sınırları içerisinde ikamet eden PayPal hesap sahiplerine sunar"

Hatasıyla karşılaşıyorsanız bu hatanın sebebi PayPal'ın ayarlarında hesabınızın varsayılan para biriminin Türk Lirası olmasıdır. Çözümü ise basittir, varsayılan ayarı ABD Doları olarak değiştirdiğinizde eskiden olduğu gibi yurtdışından alışveriş yapabilirsiniz. Ayarın varsayılan değerinin değişmesinin sebebi ise PayPal'ın politika değişikliğidir. Ne yazık ki bu saçma hatayı vererek düzeltme yolunu göstermemektedir.
 
Paypal hesabımda bulunan USD para birimini EUR para biriminde ürün almak için kullanmak istiyorum. Ancak Benim hesabımdaki döviz yurt içinde olduğu için yurt dışı alışverişlerinde kullanamıyormuşum. Kredi kartı ekleyerek denedik, kredi kartı yurt dışına kapalıymış. Ürünü nasıl alabilirim? Bu ne saçmalıktır, paypal hesabımda param var ama harcayamıyorum.
 
Bankanız ile konuşup yurtdışı döviz harcamayı açacaksınız, limit koydurun bir de sadece çok güvenli yerlerden alışveriş yapıp bilgilerinizi koruyun. Ayrıca bankanız sizden 50 dolar civarında yıllık ya da politika değiştirdilerse daha sık olarak saçma bir masraf girdisi alabilir, bunu söylemeden bir anda hesaba yansıtarak yapıyorlar. Bir bakıyorsunuz dolar borcunuz var, bir bakıyorsunuz inanılmaz oranda faiz binmiş. Oluyor, bankalar...
 
Benim Paypal hesabım sanalkarta bağlı, herhangi bir sorun yaşamıyorum. Sanalkart kullanmadan önce banada Mustafa arkadaşımın gibi oluyordu.
 
Ben Paypal Kart alarak çözmüştüm bu sorunu. Para yatırmak veya çekmek de sorun olmuyor böylelikle. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı