Servise gönderilen ürünün iadesi 20 gün geçmesine rağmen yapılmadı

Satıcı ne alaka?

GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ
MADDE 9 – (1) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;

A) Garanti süresi içinde tekrar arızalanması,

B) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,

C) Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi,

Durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.



Yasal olarak satıcıyı bilgilendirme zorunluluğunuz var. Ben yapmanız gerekeni söylüyorum. Hocam. Satıcı kendi kafasından 15 gün ekliyorsa, satıcıya tamir süresinin aşıldığını ve seçimlik hakkınız olan malın bedel iadesini talep ettiğinize dair mail atın. Mail ne alaka diye sormadan cevap vereyim, THH'de kanıt olarak kullanabilirsiniz. Satıcı diğer türlü benden iade istemedi diyerek savunma yaparsa haksız sayılırsınız.

Ayrı yeten satıcıyı arayıp, tüketici hakem heyetine başvuru yapacağınızı kararlı olduğunuzu belirtin. Satıcılar haksız olduklarının farkındalar, boş yere THH ücretini ödemek istemezler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı