Telefonunuzu Nasıl Kullanıyorsunuz ?

Telefonum Note 3 Neo. İlk başlarda %100 parlaklıkla kullanıyordum. Ne kadar oyun varsa indirmiştim. İlk android telefonum olduğu için bilinçsizce kullanmıştım. Şarjı tam dolmadan fişten çekiyordum. Şarjdayken 5-10 dakika kullanıp bırakıyordum. Böylelikle şarjı tamamen bozdum. Şimdi %50 parlaklıkta wifi açık şekilde video ve clash of clans oynayarak kullanıyorum. En kısa zamanda orjinal bir note 3 neo bataryası alacağım. O zaman gene eskisi gibi kullanacağım. Bu sefer bilinçli bir kullanıcı olarak.
 
Ben Note 4'te ekran parlaklığını gündüz otomatikte, gece ise %30 seviyelerinde kullanıyorum çünkü gece gözümü rahatsız ediyor aşırı parlaklık. Ayrıca gündüz de otomatikte kullanınca çok güneşli yerlerde kendisi son parlaklıktan biraz daha fazla açıyor.
 
Arkadaşlar siz telefonunuzu nasıl kullanıyorsunuz ?

Kendimden örnek veriyim konuya açıklık getirmiş olurum

Bir buçuk aydır Note 4 sahibiyim ve ekran parlaklığı %100 ses açık mobil veri gps açık , bu şekilde kullanıyorum ve telefonda kısıtlama yapmak bana çok ters madem 2.000 küsür lira vererek telefon almışız 3310 gibi kullanmayalım :) sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir ?

Herhangi bir telefonun mevcut özelliklerini tam verimle kullanmak elbette ki biz tüketicilerin hakkı. Ancak akıllı telefonların çok ama çok özelliği var, bunların hepsini "tam gaz" kullanamayız. Gerçekten ihtiyacımız yok.

İhtiyaç olunduğunda da zaten cihaz o esnada "mümkünse" size sunuyordur. Mesela Gps gibi bir özellik 7/24 kullanılmaz. Bunu sürekli açık tutarsanız bataryanız erken biter malum. Böyle bir durumda ihtiyacınız olabileceği ücretsiz SOS özelliğini bile kullanamazsınız. (mesela m. yazıcıoğlunun helikopter kazasında telefonun şarjı biten bir muhabir yer tespiti yapılamadığı için kurtarılamadı, kaldı ki Gps özelliği bile istenmiyordu. İlgili Şebekeden telefonun sinyali alınması tespit için yeterli olmakta. Sonuçta cihazın pili bitmeseydi belki de kurtarılacaktı.)

Kısacası "Enerji" meselesi. Dünya bile bundan dolayı çalkalanıyor. :) En azından elimizdeki telefonun da bu konuda ki tüketimini mantıklı kullanmak iyi olur kanaatindeyim. Kendi faydamıza...
 
5s kullanıyorum ve Parlaklık %40 bana yetiyor hemde şarj o kadar fazla gitmiyor sadece arada bir Asphalt 8 ve Facebook da takılıyorum bir günü çıkarıyor.
 
Samsung Galaxy S3 Mini (rootsuz, orijinal ROM) kullanıyorum. Ekran parlaklığını bazen en düşük seviyede bazen de %50 seviyesinde bırakıyorum. GPS kapalı, ses maksimum seviyede. Wi-Fi bağlantısını gerektiğinde açıyorum. Telefon boşta iken 2 - 3, bazen de 4 gün dayanıyor. Kullanınca 1,5 - 2 gün dayanıyor.
 
Lg g2 kullanıcısıyım. %100 parlaklık, evdeyken wifi dışardayken mobil veri sürekli açık olur. Hiç kılıf ve jelatin kullanmadım 1 seneyi geçti alalı çok düşürdüm hala sağlam kendileri. :D Birde optimus g3 romu kurulu uzun süredir. Amannnn bir dahamı gelcecez dünyaya deme ama..:D
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı