Uyurken karanlık kabuslar ve şiddetli sesler duyma halinde ne yapılmalı?

saphary

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
4.375
Makaleler
5
Çözümler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 2600, RX590, 16GB, Corsair Delta Spec
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Boş İşler Erbabı
Genelde görüntüsüz karanlık kabuslar oluyor fakat aşırı şiddetli şekilde sesler duyuyorum. Kulağınızın dibinde epey güçlü bir hoparlörde bas ve tiz testi yapıldığını düşünün. Bazen anlayamadığım cümleler de duyuyorum sanki, tam hatırlamıyorum. Bilincim yarım yamalak yerinde oluyor, o sese karşı bağırmaya çalıştığım zaman karşımdaki sesin şiddeti inanılmaz artıyor. Görüntülü rüyaysa genelde etrafımı görüyorum. Yanımda o an birisi uyuyorsa ona dokunmaya çalışıyorum ki beni uyandırabilsin ama kolum sanki üstüne fil yatmış gibi ağır hareket ediyor, uyuşuk oluyor ve gerçekte hareket etmiyor.

Yanımda birisi yokken uyursam çok yüksek ihtimalle oluyor bu durum. Yanımda birisi varken arada sırada oluyor. Son zamanlar biraz arttı. Ne yapacağım bilmiyorum. Psikoloğa falan gidemem, aile evimdeyim, bu işlerden anlamazlar.

Ekleme: Bazen üst üste biniyor rüyalar. Ses kabusu, etrafımı görmem falan. Bununda üstüne inanılmaz uzunlukta kabuslar gördüğüm oluyor. Rüya abartmıyorum 15 dakika falan sürüyor. Bazen araya güzel rüyalar falanda giriyor çok karmaşık oluyor ama aşırı nadiren oluyor tabi.
 
Son düzenleme:
Hocam ailenizin durumunu bilemem onlari nasıl ikna edeceginize karismak zaten haddim degil ama bir psikologa gorunmenizi siddetle tavsiye ederim. Ben de yazdiklarinizin cogunu yasadim, ilaclarla, terapilerle bir sekilde asmayi basardim ama yardim almasaydim nereye kadar giderdi bilmiyorum uyku uyuyamaz hale gelirsiniz saglik sorunlari bas gosterir mevta gezersiniz etrafta hocam travmalarla, etkilendiginiz, tiksindiginiz herhangi bir seyle alakali olabilir yardim almaniz en iyisi ailenizi en azindan bilinclendirmeye ugrasin.
 
Çok okumadım fakat korku oyunu veya filmi izlemeyi bırakmalısınız en azından geçene kadar.
Hiçbir şekilde tüketmiyorum bu içerikleri.

travmalarla, etkilendiginiz, tiksindiginiz herhangi bir seyle alakali olabilir
Sesli bir evde büyüdüm ben. Annem hariç herkes en ufak bir şeyde bağırır. Psikolog gibi davranamam ama etkisi olmuştur sanırım. Ya birde değişik huylar edindim ben hocam. Herhangi birisi herhangi bir ortamda gaz çıkarırsa, geğirirse kalamıyorum orada terk etmem gerekiyor. Yanımda birisi uyurken bana dönük uyursa rahatsız oluyorum benden çok uzakta olsa bile nefesi geliyor gibi hissediyorum. İşsizlikten kafayı sıyırıyorum yavaş yavaş sanırım.
Bu arada öteki forumda daha tatmin edici cevaplar aldım, sizde sağ olun görüşleriniz için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı