Vanguard, LoL'e geliyor

Valve'nin yeni anti cheat getirmesinin yıkıcı etkisinden daha büyük etki yaratacak. X86'dan X64 zorunlu geçiş Vanguard'ın ayak sesleriydi. Paralı script piyasası + bot hesap satıcıları + script ile elo Boost yapanlar çok büyük darbe alacak.
 
İnjectorlü hileler bitecek aynı hilenin spoofer hali çıkacak ve kernel anti cheatler spooferi yakalayamıyor.

Valve'nin yeni anti cheat getirmesinin yıkıcı etkisinden daha büyük etki yaratacak. X86'dan X64 zorunlu geçiş Vanguard'ın ayak sesleriydi. Paralı script piyasası + bot hesap satıcıları + script ile elo Boost yapanlar çok büyük darbe alacak.

Paralı sc developerları hileleri spoofera çevirecek.

Bu sistemin LoL'e gelmesi oldukça güzel de LoL'ün çoğunluğu script. O hâlde neredeyse çoğu elde oyuncular bu ekranla karşılaşacak :D Vanguard kendi sistemleri ve bu sistemin Valorant'ta olup LoL'de olmaması da ayrı saçmalıktı.

Vanguard Riot'un değil Tencent'in anlaştığı bir firma tarafından hazırlandı yani bilgilerin doğruca Çin hükümetine e-posta olarak gidiyor.
 
LoL'e Vanguard gelmesi kadar saçmalık bir şey yok. 3. Sezondan beri LoL'ü aralıksız oynardım bu saatten sonra oynamam. Sırf Valorant'ta Vanguard var diye bir kere olsun bile yükleyip oynamadım. Vanguard gibi anti cheat programlarının PC'de sürekli arka planda çalışmasından rahatsız olan birisiyim. Vanguard dediğimiz yazılım Çekirdek seviyede sürekli çalışan bir anti-cheat yazılımı. Açık kaynak kodları paylaşılmış değil. Ne bileyim oyun dışında benim veya sizin PC'nizden ne gibi dataları alacak. Riot ne kadar da data toplamıyoruz dese de ben güvenemem. Riot, LoL'e Vanguard getireceğine reportlara baksa daha etkili olurdu. Sırf LoL Vanguard MacOS'da olmayacağı için iMac'de oynarım. Herkesin de Vanguard'ı araştırmasını isterim. Beklediğiniz gibi masum anti-cheat yazılımı değil. Oldu ki Vanguard'ın kaynak kodları sızdırıldı ve hackerlar da ondan faydalanıp Vanguard kurulu PC'lere sızdı o zaman ne yapacağız? Riot'un her getirdiği özelliği kabul etmek doğru olmaz.
 
Hileler gidecek diye düşünüyorsunuz ama öyle olmayacak. En basit örnek: Valorant'ta bir sürü hile var ve internette bunun reklamları yapılıyor. Dahada kötüsü bu Vanguard çekirdek seviyesinde çalısan bir uygulama ve Riot her şirket gibi kodları sızdırıyor ama bu diğer şirketlerin uygulamaları çekirdek seviyesinde çalışmıyor. Bu da bir risk ve hackerler bunu bilgisayarınızdaki önemli bilgilere ulaşmak için kullanacak. Örneğin kredi kartı bilgileri vb.

Bunları göz ardı ettiniz diyelim, hileler azalmak yerine artacak çünkü az önce dediğim gibi kodlar sızdırılıyor ve Vanguard'ın algoritmasını geçen ve geçebilecek hileler yapılacak. Yapılmayı geç seri üretim olacak. Bu hiç normal bir durum değil. Bu virüs gibi olan Vanguard yerine daha güvenilir bir güvenlik programı lazım.

He bu yazdıklarımdan sonra Vanguard'a güncelleme getirip düzeltirlerse ona lafım yok ama yapmayacaklar. Vanguard çıkalı çok az yenilik yaptılar.

Mac'lere gelmicekmiş. Mac alacak para bulursam anca oradan oynarım ya da internet kafede.
 
Bu olay gerçekleştiği zaman herkesin LoL oynamadığı vakitlerde webcamını kapatmasını öneririm Çin'de görüntülerinizin yayılmasını istemezsiniz.
 
Yapılması lazımdı geç bile kalındı . Her 5 oyundan 1 tanesinde vardı yaptıkları paylaşıma göre . Buna ek olarak Cs deki gibi sistem gibi kıdemli ve iyi oyuncuların maç tekrarlarını inceleyip bildirmesi gibi bir sistem yapılsa yine aynı işlevi görürdü ama artık derecelide puan gitmeyeceği için güzel olacak . En azından titreyen jinx ve koglar görmeyeceğiz veya 360 sionlar olmayacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı