Bios ve Boot Menu kilitlenmesi

Hocam aynı sorun benim Lenovo g580 bilgisayarımda oldu, bilgisayarım bios ve boot'a girmiyor. Ama açılmıyor da. Harddisk'i çıkarıp girmeye çalıştığımda giriyor ama. Ne yapabilirim? Acil dönüş yaparsanız sevinirim.
HDD arızası olabilir.
 
Aynı sorun bende de vardı. İki defa servise gitti bu sorundan dolayı. Z580'nin kronik sorunu. Şu an 3. anakart takılı.
Korkumdan dolayı Windows 8.1' e bile güncelleyemiyorum.
 
Benim Lenovo G50 - 30 modeli laptopumda da başıma geldi aynı sorun. Çözümü için burada söylenen birçok şeyi denedim ama olmadı daha sonra yabancı forum sitelerinde gördüğüm bir şeyi denedim oldu. Biraz sonra söyleyeceklerimi yapmak için biraz gözünüzü karartmanız gerekebilir. Azca donanım bilgisi ve birazcık cesaret gerekmektedir.

1- Laptopumuzun bataryasını çıkarıyoruz ve adaptör bağlantısını kesiyoruz.
2- Arka kapağını söküp sabit diskimizi çıkarıyoruz. (Bu işlemleri yapmadan üzerimizdeki elektrostatiği atmamız lazım.)
3- Sabit diski takmadan bilgisayarımızı batarya ile açıyoruz. (Ben öyle denedim oldu.)
4- Artık karşımıza bios ve kurtarma ekranı geliyor. (Novo tuşuna bastığımızda gelen ekran)
5- Bilgisayarımızı güç tuşundan kapatarak hardiski yerine takıyoruz. (Bu arada unutmadan bataryayı çıkarmak gerek.)
6- Bundan sonra tekrar bilgisayarı Novo tuşuna basarak açıyoruz. Bios ayarlarını Windows 8 e default yaparak kaydedip çıkıyoruz.

Bundan sonraki seçenekler isterseniz Novo menüsünü kullanarak sistem geri yükleme yapmak Windows 8 için. ya da temiz bir Windows 8 kurulumu yapmak için sitedeki videolardan birini izlemek.

Yukarıda yapacağınız işlemler sonucu hatanın düzelmesi %100 garanti değildir. Yapacağınız işlemler sonucu bilgisayarınızda hasar meydana gelme olasılığı vardır. Oluşacak hasardan ben sorumlu değilim.
 
Son düzenleme:
Hocam son durum nedir? Aynı sorunla karşılaştım. BIOS ve BOOT Menu açılmıyor. Windows 8'den Xp'ye geçmek istiyorum. USB Formatı atamıyorum.
 
Hocam son durum nedir? Aynı sorunla karşılaştım. BIOS ve BOOT Menu açılmıyor. Windows 8'den Xp'ye geçmek istiyorum. USB Formatı atamıyorum.
Yardım eden olmaz burada. XP desteği de bitti MS bile yardım etmez. Win 10'a geçeceksen geç.
 
Kontrol ettim. Lenovo forumları yıkılıyor adeta sorundan dolayı.

Çözüm 1: Güç tuşuna 45 saniye boyunca basılı tutun. PC'yi açarken F2 tuşuna basılı tutun, girebilmeniz gerek bu defa. Olmazsa HDD'yi söküp öyle boot edin sistemi.

Çözüm 2: Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı Yeniden Başlat deyin. Sorun gider > UEFI Firmware Setting

Restart sonrası Fast boot menü'yü göreceksiniz. Tab tuşu ile "App Menu"'ye geçin ve Setup'a basın.Her şey yolunda giderse BIOS'a girebilirsiniz.


BIOS'a girdikten sonra:
1. Boot ayarını Legacy yapın.
2. Şimdi aaşğıda beliren seçenekten "Legacy first" seçin.

3. Kaydedip yeniden başlatın.

4. Bİrden çook boot edilebilir cihaz varsa hangisinden boot etmek istediğiniz sorulacak. Ya da boot menüsünü kullanabilirsiniz.
Harikasın abi nasıl çözecegimi düşünüyordüm. Allah emeğine zeval vermesin.

Hocam son durum nedir? Aynı sorunla karşılaştım. BIOS ve BOOT Menu açılmıyor. Windows 8'den Xp'ye geçmek istiyorum. USB Formatı atamıyorum.

Şuanki kullandığın işletim sistemi nedir. Biraz geç oldu ama :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iyi günler casper nirvana cn tkp 847b modeli bilgisayar var windows 8 den haz etmediğimden win 10 veya win 7 yüklemek istedim ne yaptı isem biosa giremedim partition programı ile windows hariç diğer sürücüleri sildim sonuç fiyasko :) şuanda sistemimde açılmıyor biosada girmiyorum hdd yi söktüm yine giremiyorum pil batarya söktüm yine aynı yardımlarınızı bekliyorum acil lütfen (bios tuşu f2 yazıyor casper yazısı geliyor bios tuşuna basıyorum ikinci ekranda kararıyor.)
 
Burak'ın verdiği çözümler olmadıysa BIOS güncellemesi bekleyeceksiniz. Lenovo kafayı kuma gömmüş vaziyette. Eğer ben bu sorundan bahsetmek ve Lenovo'yu eleştirmek istiyorum derseniz sizi ofise davet edebiliriz. Video çekmek isteriz.

Merhaba, iyi günler. Konun üzerinden yıllar yıllar geçmiş fakat hala bu sorunu yaşıyorum. Lenovo Z585 kullanıyorum. Bios a giriş yapamıyorum. Sanırım 2014' de bir güncelleme çıkmış. İndirdim fakat yükleme sürecinde neler yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu da Linki.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı