Anasayfa Haber Dünyanın en küçük taşınabilir diski Lacie Rikiki

Dünyanın en küçük taşınabilir diski Lacie Rikiki

Boyutu ile dünyanın en küçük taşınabilir diski olan LaCie Rikiki’nin 1TB kapasiteye ulaşan yeni modelleri DataStar tarafından satışa sunuldu. Üstelik yeni Rikiki’ler renkli kasaları ile de göz alıyor.

Yaz aylarında Lacie’nin Türkiye distribütörü DataStar tarafından satışa sunulan, dünyanın en küçük taşınabilir diski LaCie Rikiki, daha da güçlendi. 75 x 109.7 x 13.4 mm boyutlarındaki LaCie Rikiki, şimdi 1TB depolama kapasitesi sunuyor. Üstelik yeni modellerde kasalar da renklendi.

Fransızca ‘minicik’ anlamına gelen Rikiki’nin yeni modelleri kırmızı, mavi ve gümüş renkte, özel alüminyum kasaya sahip. Üç renkte de 500GB kapasite sunuluyor; 1TB olan Rikiki ise gümüş renkli kasa ile geliyor. Tak çalıştır özelliğine sahip olan LaCie Rikiki, bütünleşik USB 2.0 kablosu ile her zaman, her yerde kolayca depolama ve yedekleme yapma olanağı sağlıyor. Sadece 158 gr ağırlığındaki ürün, boyutu ve ağırlığı ile gömlek cebinde bile taşınabilir.

LaCie Rikiki’nin kullanımı da son derece kolay. LaCie Backup Assistant yazılımı sayesinde dosyalar çok kolay biçimde yedeklenebiliyor. Üstelik bu işlem yüzde 33 daha hızlı hale getirilmiş durumda. Ayrıca Rikiki kullanıcıları, LaCie’nin veri depolama sistemi olan Wuala’dan da bir yıl boyunca ücretsiz 10GB depolama alanı elde ediyorlar. LaCie Rikiki’nin tüm modelleri Mac ile de uyumlu.

DataStar tarafından yaz aylarında satışına başlanan modellerle birlikte bu ‘minicik’ taşınabilir disk kullanıcılara 320GB’tan 1TB’a kadar (320-500-640GB-1TB) kapasite seçeneği sunuyor. Fiyatları da 73 dolardan başlıyor.

Ürüne ilişkin ayrıntılı bilgi için: DataStar 0216-544 1200 www.datastar.com.tr