Anasayfa Haber Yeni Call of Duty Yeni Xbox ve PlayStation’da mı Olacak?

Yeni Call of Duty Yeni Xbox ve PlayStation’da mı Olacak?

En çok satan oyunlar listelerinin ilk sıralarından hiç ayrılmayan Call of Duty serisi yepyeni bir oyuna kavuşacak. Daha şimdiden bu yeni Call of Duty oyununun yeni Xbox ve yeni PlayStation 4 oyun konsollarına çıkacağı yönünde dedikodular ortalıkta dolaşmaya başladı. Peki ama bu dedikoduların kaynağı neresi?

Daha önceki haberimizde de duyurduğumuz üzere yeni Xbox, PlayStation ve Wii oyun konsollarının bu yılın ilerleyen aylarında duyurulması ihtimali var. Wii U modeli kesin olsa da Xbox ve PlayStation söz konusu olduğunda elbette yalanlamalar var. Bu konsollarla ilgili dedikoduların da daha uzun süre ortalıkta olacağı ve artarak devam edeceği de ortada… Bir oyunun yapımının yıllar sürdüğü göz önüne alınırsa, dünyanın en çok satan oyunlarından birisi de gelecek nesil konsollar için piyasanın içerisinden çok gizli olarak bilgilendirilmiş olabilir.

Call of Duty için verilen iş ilanı, bütün bu söylentilerin dayanak noktası oldu. Yapımcı stüdyo olan Infinity Ward’ın verdiği iş ilanında kıdemli bir animasyon uzmanı aranıyor. Bu uzmanın gelecek nesil teknolojilerle çalışmaya istekli olması ilanın önemli bir parçası olarak gösteriliyor. Bir animasyon uzmanının yeni nesil teknolojilerle ilgisi olarak da yeni nesil oyun konsolları dedikodusu ortalıkta dolaşmaya başlıyor. Özellikle Infinity Ward‘ın yaptığı oyunları dağıtan Activision’un Microsoft ile dirsek temasında olması burada önemli bir rol oynuyor.

Sonuçta ortada kesin olan hiç bir şey yok, ancak gelecek nesil oyun konsolları bu yıl ortaya çıkmasa bile daha sonrası için hem yeni konsolları, hem de yeni bir Call of Duty oyunu beklenen gelişmeler.