Anasayfa Oyun Galeri: Biraz NEStaljiya Ne Dersiniz ?

Galeri: Biraz NEStaljiya Ne Dersiniz ?

1985 Yılında piyasaya çıkan NES oyun konsolu için Fallout, Call of Duty, World of Warcraft ve God of War’a ne dersiniz?

Nintendo Entertainment System (Nintendo Eğlence Sistemi) 1985 yılında piyasaya çıkmış 3. jenerasyon bir oyun konsoludur. 8-bit görüntülere sahip olan bu oyun konsolu yaklaşık 5 sene içerisinde 50 milyon’dan fazla satmıştır. 72 Pin adı verilen kartuşlu oyunlar ile çalışan konsol, o dönemin çocuklarında güzel anılar bırakmıştır.

Aradan 27 yıl geçti ve bu konsollardan etrafta pek gözükmüyor. Sahibi olan insanlar bu aletlere gözü gibi bakıyor, yeri geldiğinde oyun bile oynamıyor, kapalı bir ortam içerisinde saklıyorlar. İnternet üzerinden çıkan yazılımlar sayesinde emülatörler vasıtasıyla, oyunları tekrar oynayabilme imkanına kavuşuyorsunuz ama o ekran başındaki zevki vermiyor.

72pins, adında ki kuruluş size bambaşka bir fikir ile geliyor. Eğer hala NES konsolunuzu saklıyorsanız ve sergiliyorsanız Fallout, Call of Duty, World of Warcraft, God of War gibi oyunların kartuşlarıyla arkadaşlarınızı şaşırtabilirsiniz. Sitenin kendine ait sanatçıları bulunmakta ve dönem dönem yeni oyunları 8-bit’e uygun şekilde kartuşların üzerine resmederek site üzerinden satışa sunmaktalar. Hatta bu site Time dergisinde kendisine ufak bir paragraf dahi açabilmeyi başarmış. Ancak ne yazık ki bu oyun kartuşları sadece sergilemek için, zira içlerinde 25 senelik eski NES oyunları var, yeni oyunların NES versiyonları değil. Yani sadece ilginç bir estetik zevk ve NES hastaları bu tür ürünler için para harcamaktan çekinmiyorlar.

Özel olarak tasarlanan, 72 pinlik kartuşları içerisinde evinize kadar gönderilen oyunlarınız, 16 dolara satılıyor. Arkadaşınıza yapabileceğiniz bir hediye olmasının yanında, deneyebileceğiniz yeni bir tarz oluşmuş.

Galerimizde bu birbirinden enfes tasarımları görebilirsiniz:

[imagebrowser id=41]