Anasayfa Haber Görüntülü Konuşmada Yeni Bir Adım

Görüntülü Konuşmada Yeni Bir Adım

3D Hologram adı verilen çalışma uzaktan karşılıklı görüşmeyi daha da yakınlaştırıyor.

Çalışmanın haberi Kanada’da bulunan Queen Üniversitesinden geldi. Araştırmacıların bir çoğunu öğrenciler oluşturuyor. 3D Hologram konuşma, insanları Skype’tan bir adım öteye götürüyor ve karşınıza gerçek boyutlu bir insanı koyuyor. TeleHuman olarakta adlandırılan sistem henüz emekleme aşamasında ama gerekli desteği alırsa bir çok telekonferansa öncülük edebileceği düşünülüyor.

Akrilikten yapılmış devasa silindir bir tüp üzerine yansıtılan görüntü, üzerine yerleştirilmiş Microsoft Kinect kameraları ile yakalanıyor. Kinect’in sadece oyun için değil bu tarz teknolojik gelişmeler için kullanılması da oldukça sevindirici. Sizden kilometrelerce uzakta olan bir arkadaşınızla ya da iş görüşmesi gereği patronunuzla olan sohbetiniz bir anda evinize taşınacak. Silindirin etrafında dolaşmanız ise görüntüyü bozmuyor. Siz ne tarafa dönerseniz dönün konuşmacıyı görebilmekteseniz. Aynı şekilde sizin hareketlerinize göre de karşı tarafa gönderilen görüntü bire bir değişmekte.

TeleHuman olarak adlandırılan bu konuşma sisteminin yanında bir de Bodipod dedikleri sistem işin asıl ilgi çekici noktasını oluşturuyor. İnsan anatomisini incelemenize yarayan bu program sayesinde, dış katmanlardan başlamak üzere iskelet yapısına kadar bir insanı inceleyebilmektesiniz. Bu elbette sağlık kuruluşlarının oldukça işine yarayacak bir çalışma. Eğer bu ürün yaygınlaşıp herkesin evine girmeye başlayabilirse, hastanelere gitmek yerine doktorunuzla yapacağınız bir Bodipod konuşması sonrasında nerenizden hastalandığınızı kolayca öğrenebileceksiniz.

Tupac ve Queen konserleri yanı sıra Microsoft’un geliştirdiği Hologram konuşma üzerine açıklanan haberlerden sonra gelecek yıllarda bu tip çalışmalardan daha çok yararlanacağı düşünülüyor. Konu ile ilgili haberin videosunu youtube üzerinden izleyebilirsiniz.